Blå himmel och grön mark

Julkänslan har ännu inte infunnit sig. Och finns det ingen julkänsla går det knappt att köpa julklappar. Då blir det bara en massa trista, vanliga och "utan-tanke bakom" julklappar.

Det skrämmande i det hela är att det faktiskt snart är julafton. Hej,kom och hjälp mig!

När jag ska köpa julklappar vill jag att i alla fall att det ska vara kallt, alla på stan ska vara påbyltade med massor av kläder. Självklart får det gärna snöa men det är inget krav..

Hur ska nu mitt julklappsköpande gå? Jag säger bara, Hata växthuseffekten och alla oss som bidrar till den! Tänk det gången vi upplever en vinter utan snö. Ännu tidigare kommer det säkert komma ett år då inte en enda snöflinga faller till marken innan julafton. Ett år kommer det vara snöstorm i maj och 20 grader november.

Hemska tanke! Som antagligen kommer att besannas. Det blir inte roligt..

Snön behövs för att lysa upp dagen. När jag går hemifrån vid 7-tiden är det mörkt och när jag stiger av bussen några minuter efter 16 så är det mörkt. Det är ju inget man blir gladare av precis.

Till något roligare

Nästa helg åker jag och ett 30-tal andra till Västervik och tävlar i drill. Paniken börjar infinna sig för alla de tapp som kommer att göras om nervositieten är över skalans övre gräns. Hu! men kul ska det bli.

Funderade ett tag på dagens bild och kom tillslut fram till att jag behöver uppmuntras i den icke existerande kylan så det fick bli ett härligt strandkort från LItalia. Tyvärr så togs gruppkorten på stranden den enda jättemonliga dagen. Men sånt får man ta.

Nog nu.

Mitt paraply är trasigt

Julpynt är på tapeten. På Katedralskolan lyder traditionen (Tradition är mycket viktigt för denna skola) så att 3:orna utsmyckar lokalerna veckorna innan jul. Om det sedan är uppskattat av de ledande på skolan är det inte så många som bryr sig om. Traditon är ju tradition.

 

Klassen kom därför på något mycket mysigt häromdagen. En del av torsdagsförmiddagen ska ägnas åt att pyssla, klippa, klistra och slå in paket. När sedan skolan är tom på folk efter skoldagens slut är det dags för att göra skolan fin, utan någon annans vetskap.

Det revolutionerande med detta var att vi kom fram till detta rekordsnabbt. I en klass med 25 starka viljor är det inte alltid lätt att komma överens. Vi kom fram till detta utan att det spårade ur alltför mycket även om det på slutet blev tal om en JÄTTEstor julkalender (Bra tanke, men kan vara aningen svårt att tillverka på endast några få timmar.)

Det brukar ta ett antal med mentorstider och annan lektionstid innan vi har kommit fram till vad vi vill.

Missförstå mig inte nu, vi blir ju självklart inte arga på varandra men ja..diskutionerna kan vara långa och ibland inte komma någon vart alls.

 

Så en eloge till ES3a, You did it once! Ser fram emot nästa gång..

 

Tänkte att just ES3a blir ämnet för dagens inlägg. Bättre samling människor finnns knappt. Vi har tillsammans gått igenom en hel del.

Haft en period i ettan med, som det kändes som, nya lärare i svenska och engelska varje vecka för att sedan inte ha svenska och engelska alls i några veckor, gett föreställningen "Man går på krogen"..- en dekadent 20-tals kabaré och i den själva sytt, spikat, ringt och riggat allt som behövdes på scenen, vi har sett några jättebra föreställningar och någon inte fullt så bra..(Hrmm,host, Under Asp..host), genomlidit ett antal inte så roliga lektioner med "om P så Q" som kunde stå för "Om Maria får höjd lön kan hon köpa en ny lägenhet", sen kunde man också lägga på R och S och så vidare..HELT onödligt att lära sig (var det någon som egentligen fattade logiken och vad man skulle kunna använda dessa bokstäver till?) och efter jul är det dags för vår egna slutproduktion. I 10 veckor kommer vi att arbeta tätt tätt tillsammans för att producera det bästa vi någonsin gjort i teater och dans väg. Sena kvällar, tidiga mornar, långa dagar, jobbiga danspass och krävande repetitioner kommer att stå till grund för resultatet.

 

Det kommer inte att bli lätt, alla kommer inte alltid att hålla sams, men det kommer att bli bra.

 

Dagens bild blir då vårat mycket flummiga skolkort som blev helt fel! Det är ett sådant där "mellankort" som man inte tror att fotografen kommer att ens överväga att ta med i katalogen men ja..så fel man kan ha.

Men det speglar kanske oss en hel del..flum och skratt.

 

Ciao

 

 

Krimskrams

Det är lugnt i skolan just nu, lugnet före stormen. Känslan är behagligt obehaglig med vetskap att allt kommer att bli värre än värst om en sådär vecka. Hu! 

Idag serverades det Flygande Jakob i skolmatsalen. Mmm,gott tänker ni. Kyckling, banan och jordnötter. Felet med denna flygande Jakob var dock att den inte innehöll några jordnötter (av förklarliga skäl, man får inte servera nötter i skolan),frukten som låg i var Inte banan utan ananas och det enda som stämde överens var att det smakade kyckling. Så 1 rätt får de som gjort denna mat-som de alltså döpte till Flygande Jakob. Varför inte bara kycklinggryta kan man undra?

Har fått den första indikationen och bekräftelsen på att jag faktiskt har uppnått vuxen ålder (förutom körkortet då) Nu mer om man glömmer att lämna tillbaka en bok på biblan får man betala hela 20kr. Tänk vad jag kunde gjort med de pengarna som nu går direkt i handen på kommunen. Grämer mig nu över att jag inte lite oftare ser över vad som egenligen ligger på skrivbordet. Det är dock inte så lätt när det knappt finns en cm ledig yta på bordsskivan. 

Dagens I-lands problem:

Mina hårspännen försvinner hela tiden. Dessa små ljusa saker som från att vara 20st mycket snabbt blir typ 4 st. Helt värdelösa till att få upp mitt hår med så få, och det går inte att dansa med hårtestar hängandes i ansiktet. Jobbigt.

Julen kryper allt närmre, det är inte klokt egentligen. Jag har inte riktigt hängt med dess rasande tempo framåt.

På lördag är det dags att göra årets omgång med julkort. Frågan är ju vilka man ska skicka till... 

Bilden hyllar (även fast det inte syns) The one and only, som i och för sig består av ett 30-tal personer. Men ändå.

Huvudet är nu tomt.