Mitt paraply är trasigt

Julpynt är på tapeten. På Katedralskolan lyder traditionen (Tradition är mycket viktigt för denna skola) så att 3:orna utsmyckar lokalerna veckorna innan jul. Om det sedan är uppskattat av de ledande på skolan är det inte så många som bryr sig om. Traditon är ju tradition.

 

Klassen kom därför på något mycket mysigt häromdagen. En del av torsdagsförmiddagen ska ägnas åt att pyssla, klippa, klistra och slå in paket. När sedan skolan är tom på folk efter skoldagens slut är det dags för att göra skolan fin, utan någon annans vetskap.

Det revolutionerande med detta var att vi kom fram till detta rekordsnabbt. I en klass med 25 starka viljor är det inte alltid lätt att komma överens. Vi kom fram till detta utan att det spårade ur alltför mycket även om det på slutet blev tal om en JÄTTEstor julkalender (Bra tanke, men kan vara aningen svårt att tillverka på endast några få timmar.)

Det brukar ta ett antal med mentorstider och annan lektionstid innan vi har kommit fram till vad vi vill.

Missförstå mig inte nu, vi blir ju självklart inte arga på varandra men ja..diskutionerna kan vara långa och ibland inte komma någon vart alls.

 

Så en eloge till ES3a, You did it once! Ser fram emot nästa gång..

 

Tänkte att just ES3a blir ämnet för dagens inlägg. Bättre samling människor finnns knappt. Vi har tillsammans gått igenom en hel del.

Haft en period i ettan med, som det kändes som, nya lärare i svenska och engelska varje vecka för att sedan inte ha svenska och engelska alls i några veckor, gett föreställningen "Man går på krogen"..- en dekadent 20-tals kabaré och i den själva sytt, spikat, ringt och riggat allt som behövdes på scenen, vi har sett några jättebra föreställningar och någon inte fullt så bra..(Hrmm,host, Under Asp..host), genomlidit ett antal inte så roliga lektioner med "om P så Q" som kunde stå för "Om Maria får höjd lön kan hon köpa en ny lägenhet", sen kunde man också lägga på R och S och så vidare..HELT onödligt att lära sig (var det någon som egentligen fattade logiken och vad man skulle kunna använda dessa bokstäver till?) och efter jul är det dags för vår egna slutproduktion. I 10 veckor kommer vi att arbeta tätt tätt tillsammans för att producera det bästa vi någonsin gjort i teater och dans väg. Sena kvällar, tidiga mornar, långa dagar, jobbiga danspass och krävande repetitioner kommer att stå till grund för resultatet.

 

Det kommer inte att bli lätt, alla kommer inte alltid att hålla sams, men det kommer att bli bra.

 

Dagens bild blir då vårat mycket flummiga skolkort som blev helt fel! Det är ett sådant där "mellankort" som man inte tror att fotografen kommer att ens överväga att ta med i katalogen men ja..så fel man kan ha.

Men det speglar kanske oss en hel del..flum och skratt.

 

Ciao

 

 


Kommentarer

Kommentera här: