Snart nytt år

Sista kvällen hemma.
Mina 13 dagar i Sverige har gått ganska så långsamt ändå. Veckan innan jul gick otroligt sakta och det var ju väldigt positivt.
Men nu står jag här. Väskan är snart färdigpackad och jag drar i morgon igen.
Sju månader och lite till ska jag vara borta den här gången. 
Jag är livrädd för att det ska bli jättejobbigt samtidigt som jag verkligen inte känner mig färdig med Schweiz på långa vägar. Jag ska absolut tillbaka - inget snack om saken.
Men lite jobbigt i kroppen känns det allt. Fast möjligen bara för att man bara varit hemma och "varit". Endast gjort det som man velat göra. Hade jag nu stannat hemma och inte åkt tillbaka så hade jag ju varit tvungen att göra något.
Lika bra att detta något blir att jobba i Schweiz några månader till.

Och vilken "vårtermin" sen. Planerna är många och jag ska verkligen ta vara på varenda liten ledig stund (även fast det bara är att "nu ska jag läsa denna boken")
Jag ska åka skidor, träffa en massa nya människor (tillsammans med de fantastiska människorna som jag redan haft lyckan att stöta på här nere), besöka Rom, Barcelona?, Bryssel och något mer? Utforska Schweiz ännu mer och avsluta med semester i Milano och Frankrike.

Det kommer att gå fort fort fort.
Sen sitter jag hemma i soffan i augusti och undrar vad jag nu ska ta mig till. Och längtar tillbaka förstås.

Så, jag kan väl bara hoppas att ni fortsätter att följa med på min resa. Då blir jag glad och känner mig inte lika mycket "ensam i hela världen".

Men just det. Först blir det ju en tripp till Paris för nyårsfirande med V och N och deras kompisar.
Så på återseende 3 januari. Då har jag kommit hem därifrån. 
Mjukstart på det nya året.
Ett år som jag inte har en aning om hur det slutar.

A+

Vet ni vad

Imorgon kommer jag hem.
Känslan är konstig. 
Jag kommer att babbla franska utan att tänka mig för. Det är inte för att "skryta" med min franska. Det bara slipper ur mig då och då.
I morgon vid den här tiden är jag hemma!!!
Inte riktigt klokt.
Fast först ska jag ta mig igenom en 12 timmars resa. Tåg - vänta -flyg - tåg - tåg - tåg.
Kan nämna att mellan 18.45 och 22.35 kommer jag att sitta uttråkad på ett tåg (Ett av de tre tåg som jag ska kravla mig upp på under kvällen med min gigantiska väska.) Slå mig en pling eller underhåll mig gärna med sms. Då blir jag glad.

Vi ses i morgon Sverige!

(Pappas hamburgare väntar på mig i kylen..mm..jag ska vara riktigt hungrig när jag kommer hem. Och så blir det fika!)

Fast först har jag ju massor att göra i morgonbitti. 
Sova kanske.

Hur ska detta nu gå? (Jag bjuder på den..)

image170

En försmak av det som komma skall

En härlig helg har det varit med försmak av den svenska julen. Très sympa.
Vår präst Per har något alldeles extra. För finns det någon annan präst som övar de små sångerna, som man sjunger mellan olika texter, med församlingen innan man sätter igång med själva programmet för dagen? Eller omvandlar gemburkar till maracas för att ha något att rassla med under lovsången från Sydafrika. Eller som pratar om gps:er (Årets julklapp i Sverige fick jag höra) i predikan (med långa utsvängningar om gatuombyggen och hur otroligt det är att den verkligen hittar i Lausanne. För att inte tala om att det är en svensk dam som pratar, och som ofta säger "gör en U-sväng" tusen gånger men sedan hittar hon en annan väg så att man kommer fram till slut i alla fall. )
Och tillslut så kom han faktiskt fram till en koppling till himlen och vägledning.
Till slut.

En mycket trevlig glögkväll hade vi igår kväll med pepparkakor, lussekatter och lite annat. 
Och vi kom med tåget och bussen och bussen igen till alphyddan i Lausanne som vi skulle tillbringa natten i. En mycket gästvänlig morfar var vår värd.

Så helgen kunde inte blivit bättre. Eller, man kunde ju fått vinna den där nedrans chokladkartongen (eller vad säger du Camilla. hihi). Med det blev nitlott efter nitlott. Och sen gav jag upp. Fast när jag jämrade mig så såg jag allt på Marianne att hon hade velat ge mig den. Så hade jag stått kvar tills efter stängning och den fanns kvar så..Vem vet..
Jag är helt enkelt omgiven av en massa bra och härliga människor.
Det kan ju inte bli bättre.
Och nu ska jag jobba 5 dagar. Eller ja, 4 ½ blir det, och sen åker jag hem. HEM! Jag har en konstig känsla i kroppen som jag inte riktigt kan beskriva.
Men konstigt ska det i alla fall bli.

image164

Och förresten. Klicka på mig här bredvid och kolla in alla andra kort från helgen. Lite Luciabilder kommer förhoppningsvis om någon vänlig själ vill skicka några till mig (hinthint).