Ett leende förgyller dagen

Regn, regn, regn. Nu smälter snön bort och det blir glashalt på gator och trottoarer. Och på vår garageuppfart. Jag drattade på ändan imorse, helt plötsligt bara låg jag där i vattnet. Jag och tidningen blev jätteblöta så det var bara att gå in och byta. Gick till bussen, eller rättare sagt försökte gå. Jag går ner nedre Berzeliigatan och det måste varit en rolig syn för dem som såg mig. Först på gatan - blev för halt - upp på trottoaren - halkade till men höll mig på benen - tog mig återigen ut på gatan genom att kliva i en pöl med vatten som självklart bara såg ut som lite slask och inte alls djupt - Åkte neråt och hade fullt sjå med att hålla balansen - Då kommer det en bil - är tvungen att kravla mig upp på trottoaren igen genom pölar och snöslask - Är äntligen nere - Tar mig långsamt över vägen för att komma till den andra trottoarkanten - Försöker att så enkelt som möjligt ta mig över snöslasket och upp på trottoaren - En till hal pöl får besök av mina fötter - Äntligen uppe på trottoaren - tror att det nu är lugnt eftersom det är sandat - Tittar på klockan, Mycket bråttom! - Försöker ta mig så snabbt som möjligt framåt för att inte komma försent - Krockar nästan med en cyklist när jag återigen är nära på att ramla baklänges - Kommer fram till trappen som går ner under järnvägsspåret - ser att där inte är varken is eller snö - Andas ut och spidar på upp till bussen - Väl framme kommer jag i sista sekunden och sjunker, med en lättnandes suck, ner på sätet. Tänk vad lite snö kan ställa till det. Detta var dagens stora I-lands problem.

Resten av dagen var trevlig. Jag och Amanda fick äntligen börja dansa vår sk "duett" till låten När muren föll. Kajsa hade koreograferat såå bra! Hur kul som helst.

By the way: Jag har köpt en digitalkamera!! Nu kan jag börja fota och slippa sno bilder från alla andra hela tiden. Till alla som jag har utnyttjat: Det är fritt fram att sno mina! =)

Piano har det även spelats idag. Lektion som väl gick,,tja..som vanligt kan man väl säga. Jag SKA ha spelat mer till nästa gång. Det måste jag lova mig själv.

Just nu har jag exem överallt och det kliar hela tiden. Går mig på nerverna!

Imorgon är det dans 8-15.20 med Jorge.

Hejsvejs

 

Behöver salva

Rast till klockan 16, och då är det kvällsrep. Ingen trumkår idag heller alltså utan bland annat sydans istället. Kul det med. Fast tråkigt att man missar varenda trumkårsträning. Hjälp vad figet går snabbt! Hysteriskt kaos när vi tränar endast drill i en för liten sal. Hur ska det egentligen vara?

I lördags var det Mariestads time, Falköpings Drillflickor vs Mariestads drillflickor. Det var..intressant..Vet inte vad jag ska säga mer. Var väl kul..vi var dock tvugna att gå ut och gå en timme eftersom det skulle vara innebandy. Promenaden var härlig men sen när vi kom tillbaka hade det inte alls varit någon innebandy. Finns det ingen kommun som kan hålla iordning på någonting?

Igår var det meningen att jag skulle städa. Började duktigt med att rensa garderoben. Nu finns det plats för lite vårnytt såsmåningom! Sen när det var dags att ta tag i själva städningen så gick det väldigt seegt. Tog paus ett antal gånger och blev inte ens klar..Hann inte dammsuga och det var kanske det som behövdes. Så det får bli till helgen det..hoppas jag.

Tre timmar kvar på rasten..jag har ju inte lyxen att kunna åka hem. Eller det kan jag ju göra. Åka med 13.25 bussen, vara hemma 14.10 för att sedan åka med 14.35 bussen eftersom jag kommer 20 minuter försent med den buss som åker 15.30 från stan. Så jag är ganska fast här. Till råga på allt har alla andra i klassen individuellt val. Men inte jag. Min braiga lärare slutade på höstterminen och då slutade jag också. Jag behöver inte poängen. Lite surt dock att det blev kvällsrep just den dag som jag slutar 11.30.

Blir nog en tur till gymmet som står till vårt förfogande om det inte är låst. Träna upp musklerna lite.

Stela händer

Det är konstigt att jag inte har någon träningsvärk så hårt som Jorge körde med oss igår på uppvärmningen. "Vi håller en låt till" Armarna rakt ut alltså och vevade runt, lyfte upp dem och rörde på handlederna. Efter att vi hade gjort extra många armböjningar- både triceps och biceps. Men det känns inget. Antingen stretchade jag mycket duktigt (vilket jag inte direkt kommer ihåg) eller så var det väl inte tillräckligt hårt..Fast så vill jag nog inte tänka. Det var på gränsen att det klarades av.

Inte nog med det. Dansuppvärmningen kördes två gånger à 14 min. Det kanske inte låter så mycket men det tar på kroppen.

Skulle kört till Skara ikväll för fest, men den tyvärr inställd på grund av sorgliga skäl..Usch, sånt är så hemskt. Tänker på dig!

Idag har jag målat en säng svart och jag kunde självklart inte låta bli att bli nedkladdad. Sista penseldraget- jag trodde att jag hade klarat mig- då hände det. Linnet fick en svart fläck och det blev även en linje på byxorna eftersom jag gick emot kanten. Klantigt.

Somnade på stört på bussen, vaknade med ett ryck vid Mössebergsparken- precis i rättans tid att nästan lyckas hålla ögonen öppna fram till järnvägsstationen så att jag kunde kravla mig ur och knalla hemåt. Men det hade varit härligt att sitta kvar och bara sova. Att man kan bli så trött så snabbt. Kom sedan på att jag måste sett ut som en riktig arbetare. Med stora jeans med färgfläckar och en verktygsväska klev jag av bussen. Väskan innehöll pappas skruvdragare som han självklart inte tänkte på att ta med i bilen när han åkte hem efter att ha skruvat ihop två trappor åt oss. Så det föll på min lott att ta med den hem.

Dagens bästa: Jag fick äntligen pengar från ett företag när jag ringde. Brukar mest vara "Återkom" eller "Nej" när jag ringer. Plus att jag och Malin kammade in en okänd summa pengar när vi besökte en affär. Lyckad dag på den fronten alltså.

Dagens nervositet kom när jag skulle lämna tillbaka de lucialinnena som jag köpte igår, 13 st närmare bestämt. Orkar inte förklara historien, vissa fattar-vissa fattar inte, det får bli så.

Dagens bild visar hur trött man blir efter en hel dags dansande och att en liten vilopaus är behövlig. Fast jag passar även på att stretcha låren..