Kling

Så var sista lektionen förbi. Och inte blev det en vanlig lektion inte. Dansuppvärmning och sedan skulle några visa upp sina solodanser. Kajsa och Jorge satte sig sedan med betygen och vi fick dansa själva. Dansen från förra veckan och en massa diagonaler blev det. Dock inte samma sak som om Kajsa hade varit med. Så, aldrig mer en danslektion på katedralskolan. Inte en schemalagd sådan i alla fall. Igår fick vi Jorge att gå med på att ha stepp med oss sista veckan. Det var länge sen och man glömmer så lätt. Vi vill ju komma ihåg! Det ska bli otroligt roligt att få sätta på sig steppskorna igen.

...Och så var det dags för lite "stolt över sig själv" - prat.....   man får vara det ibland.

Dans och produktionsbetygen blev jag otroligt glad över. 6 betyg och MVG rakt över. Italienskan gick brabra. Engelskan var ett väntat VG medan idrotten var ett mer surt sådant, tur att det inte räknas in i snittet sedan. Samhäll- "Jag har ju inte satt betygen än men jag skulle bli förvånad om du inte får högsta betyg".  Efter franska-Monicas tillkännagivande blev det tjut och glädjehopp i korridoren. Dock måste vi ändå skriva uppsatsen, jag fattar inte. Ganska så onödligt känns det ju.

Slut på stoltheten men mitt mål är i alla fall nått. Jag kommer antagligen in på de utbildningar som jag kan tänka mig. Det känns bra.

Hjälp vad jag inte gör vad jag ska just nu. Franska måste skrivas. Hinner inte i helgen.

Otroligt trött efter Skarakväll igår. Ölbrännbollen skippades på grund av det dåliga vädret och förfesten förlängdes hos Tessan. Trevligt och mysigt. Min chaufförkamrat Amanda och jag skjutsade sedan alla till Olins och sedan åkte vi vidare till donken för ett mål mat innan jag styrde kosan hemåt med Elin och Klas i baksätet. Ramlade i säng. Stapplade upp något försent, sov ryckigt på bussen till skolan, men slumrade gott in på hemvägen efter promenad med Lovisa och ett litet besök hos Malin.

Gårdagens citat: " Men inte med dig" -Tessan och David upptäcker varandras hemligheter.

Ingen sovmorgon imorgon heller. Djäknedagen är det. Rundvandring i staden, studenthistorier, tårta och mingel står på schemat. Och jag ska ta farväl av mitt skåp det första jag gör på morgonen. Snyft.

Lite panik inför drillshowen, står helt plötsligt som ensam konfrencier. Lite manus ska skrivas men hur ska det gå? Vill att det ska vara över faktiskt. Drill hela helgen. Och fotboll. Ska väl bli roligt ändå!

Tjing.

Il fait gris temps

Person jag inte tycker om just nu: Franska-Monica. Först satt vi och gjorde franskaprov i 1 timme och 45 minuter. Fick reda på i fredags att det skulle vi tydligen göra. Sedan frågar hon, har du sett filmen och skrivit uppsatsen? Va?? Vilken Uppsats? .."Har jag inte sagt det?" öh..NEJ! "Men skriv lite om dina reflektioner från filmen, du får helgen på dig." Tack så mycket! Det konstiga är att betygen sätts på fredag, ganska ovärt alltså. Typiskt, så nu måste jag se filmen och sedan sätta mig och skriva. När i sjutton ska jag hinna det då? Helgen är ju inte direkt fri. Åh.

Sista Tisdagen i skolan idag. Sorgligt. Sista samhällslektionen. Aldrig mer ska vi lyssna på Richards stämma i flera timmar och våndas men ändå tycka om det på något sätt. Sista tisdagen som jag åkte 7.21 bussen på morgonen. Aldrig mer en tisdag.

Dagens ljuspunkt: Uppsatsen i Kulturhistorisk fördjupning var inte helt bortkastad tid som tur var. Betyget var brabra. Annars hade det känts lite surt om jag hade gjort den helt i onödan.

Ils sont arrivées! Jag har nu konkret biljetterna i mina hand. Yey!

När jag kom till drillträningen med de små igår så var det en sak som slog mig. Det var min sista måndagsträning och alltså min sista träning som ledare. Hu! Men i helgen är det drillavslutning så jag träffar dem några gånger till.

I morgon är det alltså dags. Betygsprat. Jag hoppas att snittet hålls.

Fick lite nostalgi när jag var på ÖB idag för att köpa plastmuggar. Det fanns sådana där tutti-frutti sugtabletter i en karta. Var tvungen att köpa en, det var länge sen man åt sådana.

På tisdag morgon åker vi till LONDON!

Det har jag sannerligen inte fattat än.

Ca me va droit au coeur

Point of no return..

Flygbiljetten är bokad. Jag åker lite tidigare på dagen än vad jag hade tänkt först, 13.40 närmare bestämt. Kändes inte så lockande att sitta på Kastrup i 4 ½ timma och vänta på nästa flyg.

Den 29 september förra året (min 18 års- dag btw!) fick jag det glädjande telefonsamtalet. Schweiz ringer och berättar att de så gärna vill ha dit mig. En otroligt bra 18-års present måste jag säga. Och nu sitter jag här med en flygbiljett i handen ( i alla fall teoretiskt sett) och allt är bestämt. Det känns skönt att ha bestämt sig för något så att man slipper stå  och vela och inte veta vart man ska ta vägen. Jag kom på något bra häromdagen. Även om klassen flyger iväg åt alla håll så kommer ju en del folk finnas kvar här i stan, i alla fall i ett år. Bra att jag vet vart jag har er! 

Kullenfestivalen var mycket gemytlig. Vacatierra var grymmast och alla Skarafolk var lite småförvirrade över att det var så mycket folk där som inte var bördiga Katedralskolan. Vilket ju var supertevligt att andra också hade hittat dit alltså. NTV hade verkligen lyckats och vädret lyckades vara bra om man bortser från lite regn under en period fast då satt jag i bilen påväg dit så det störde inte mig direkt. Behagligt och trevligt var det.

Skövde idag med mamma, Julia och Anton. Hittade studentskor, en massa olika sorters spännen till balhåruppstättningen och ett par jeans. Mamma listade ut vad vi hade köpt i morsdag-present när hon ville köpa boken jag precis hade slagit in.Fast det tog ett tag innan hon fattade. "Åh, men har den redan kommit ut, då måste jag köpa den". Jag: Nej, det ska du inte. Mamma: Nej, då sätter jag mig väl bara med den, vi får ta det efter studenten. Jag: Precis. Mamma efter en stund: Kan ju önska mig den i morsdag-present. Jag: Kan du ju göra... Då gick det upp ett ljus.. Min mamma är smart ibland.. Köpte mig även en ny kalender. Jag är möjligen lite småttgalen i kalendrar, framförallt nya. Direkt när man kommer hem sätter man sig ner med alla färgglada pennor och den nya älskade och så skriver man och målar för fulla muggar. Högtidsdagar, födelsedagar, och annat smått och gott. Möjligen finns det en diagnos för det..kalendermani eller nått. Men jag lovar, jag är normal i vanliga fall.

Och imorgon blir det ännu mer, då ska minneskort skapas. Spännande. Får se vad jag hittar på. Hoppas att fantasin kommer att flöda. Om någon kär klasskamrat läser detta så kan jag ju påminna om fotona. Måste ha dem snart. Vi måste välja och jag måste layouta och köpa stora papper.

Morsdag och Klassbollen imorgon. Bror ska spela och vi ska väl fika lite vid sidan av planen för att fira.

Tror jag ska börja med studentgrejerna redan nu. Börjar att få inspiration.