En lugn dag

Idag har det slagits sovrekord här i huset. Fast inte av mig då. Jag drog mig upp ur sängen när klockan ringde 7.20
Sen fick jag vänta ett tag och fördrev tiden med att äta frukost och ta en tupplur på soffan. Tjugo minuter över nio vaknade pojkarna idag! Helt otroligt. Synd bara att man inte kan förutse det så man slipper gå upp i onödan. 

I morgon jobbar jag själv och sen är det redan helg. Fast jobbar lördag men då blir det storhandling och möjligen lussekattsbak. 
Mycket händer på pappret i helgen. 1:a december (såklart måste man ju kolla in julkalendern, läste om den och den verkade inte så tokig), 1:a advent, möjligen får jag alltså njuta av en lussekatt någon gång under dagen (Bern blir det förhoppningsvis ju), jag firar 100 dagar i Schweiz (Helt otroligt vad fort det egentligen har gått) och det är min näst sista helg här innan hemfärd.

Hallonyoghurt är inhandlat så det blir det till frukost i morgon. 

Jag längtar efter fil. Och müsli. Ett kokt ägg med kaviar. Leverpastej och gurka på en god grov fralla.
Gissa vad jag hoppas finns i kylskåpet när jag kommer hem.
Frossa i frukost det är vad jag ska göra.
image149

Saknar drillen också..

Tillbaka till den vanliga vardagen

Då var man tillbaka från en Londonvistelse. 
Bäst var nog..hmm. Svensk ost på mackan står högt upp på den listan. haha. Det var gott.
Men såklart, det var underbart att få träffa vänner igen.Prata om ditt och datt, fika på Starbucks, shoppa (som jag egentligen inte hade tänkt göra..) och bara umgås.
Jag har haft 4 mycket bra dagar i den engelska huvudstaden.

Ett skönt break som gör att jag förhoppningsvis bara kan flyta med de följande 17 dagarna. För om 17 dagar åker jag hem!  Två helger kvar bara.
Ledig idag och jobbar torsdag, fredag och lördag var av fredag är själv. På lördag öppnar vi första luckan i adventskalendern och 1:a ljuset tänds på söndag då jag tar tåget till Bern och Linnea förhoppningsvis. Nästa vecka är ganska så lagom. Två dagar själv, tre dagar med V. Julmarknad med Luciatåg hela nästa helg vilket ska bli mycket trevligt. Sista veckan ser likadan ut med det undantaget att lördagen kommer att spenderas på flyg och tåg hem till Svea rike!

Lite bilder kommer. Jag tog inte så många av någon anledning.

Lovely.

KULTURKROCKAR, UPPSNAPPNINGAR OCH ANNAT ROLIGT SOM SCHWEIZARNA HAR FÖR SIG.

Ytterligare lite saker som jag som svensk inte riktigt förstår, höjer ett ögonbryn för eller bara tycker är kul..

- Man får inte strejka här enligt lag. Eller jo, fast bara på söndagar..
- På torsdagar har alla läkare ledigt. (Var lugn, akutfall tas ju såklart emot!) men man kan inte gå till läkaren om man har halsfluss eller nått om det är torsdag.
- Man har inte reflex för det kan man ju inte ha..
- Precis som i Sverige blir det kaos i trafiken när första snön kommer. I ett Alpland! 
- Visar man sig offentligt i myskläder på en söndag så är det ganska troligt att man blir uttittad. Söndag är den dag som man klär upp sig i detta land. Wierd.. 
- För 15 år sedan röstade man fortfarande genom att räcka upp handen..Och kvinnor fick rösträtt 1971 eller nått.
- Det finns en lag som gör att det kan vara lagligt att bryta sig in i en lägenhet som står tom. Och lagen gör också att man får behålla den som sin egen utan att betala hyra.. (Inte riktigt pejl på hela historien men något sådant är det..)
image147