Sex burkar

 
Sex av mina finaste burkar, vissa med en historia, andra utan någon speciell. Jag har länge haft en förkärlek till plåtburkar, jag kan inte riktigt förklara varför men kombinationen vacker och funktionell är ju egentligen oslagbar. 
Den längst upp i mitten köpte jag för sex år sedan då jag bodde i fransktalande delen av Schweiz. Jag tror jag var i Genéve och jag tror jag precis var hemkommen (till Schweiz alltså) efter en tripp till Bryssel där jag mötte upp pappa. Hade en jättetom väska eftersom pappa hade fått med sig nästan hela innehållet för att ta med hem till Sverige och jag spatserade runt på Genéves gator ett tag i väntan på efter kl 19-tåget (= gratiståg om man hade sånt tågkort). Hittade burken i en liten butik och nu förvarar jag kort som jag fått och kort som jag tänker att jag ska skicka till någon fin människa.
Burken längst upp till höger inhandlade jag i Stockholm för lite mer än ett år sedan. Jag hade varit på min första arbetsintervju för ett logopedjobb (som jag fick) och då firade jag genom att springa upp på r.o.o.m och köpa mig denna burk som jag spanat på ett tag på internet. Som sagt, burkar får en att minnas. 
De andra är loppisfynd. Tre av dem från Östregård i Moheda. Tre besök i år, tre fina burkar. En innehåller värmeljus, en annan är helt tom och trevåningsburken tar hand om lite allt möjligt. Och så den röda, från Myrorna i Linköping tror jag, den är full av pysselsaker.
Det var sex burkar det.

Tre bilder från instagram

I helgen var jag tillbaka i Stockholm och när jag gick förbi den här kunde jag inte motstå den. En gul väska i retrotyg, för fin för att inte unna sig. Jag känner på mig att den kommer att få följa mig vart jag än går i sommar.
 
Och här står lite nytt fast gammalt. Tredje gången i år som vi besökte loppisen Östregård utanför Moheda och tredje gången som jag kom hem med en fin plåtburk.. Jag tror den kostade 55kr. Ingenting om ni frågar mig. Och glasburkar kan man ju inte ha för många av så det blev några sådana också..
 
I bokhyllan trängs böcker med fina lådor från Bungalow, mon amie-porslin, ett gammalt rappakalja, glasvaser och loppisfynd. Jag känner längtan efter att få inredningsblogga samtidigt som en prestationsångest utan grund hindrar mig. Ska ta tag i den nu. Jag måste sannerligen sluta bry mig om vad andra tycker och tänker och bara göra vad jag vill. Hur många är det som hittar hit liksom. Typ 10 personer. Så som jag sa, prestationsångest helt utan anledning.
 
Och på instagram heter jag såklart yttersttrivsamt. Tjipphej.