Om att inte längre vara gravid

Om att få besked som man inte vill ha. Om att behöva ta det värsta beslutet man kan ta. Om att vara gravid i nästan 22 veckor och sedan inte vara det längre. Om att genomgå en sorts förlossning men inte få uppleva lyckan efteråt utan veta att vi måste säga hejdå samma dag. 

Det skulle jag vilja berätta om. Det är så personligt det kan bli men det är viktigt.

Den 20 november vändes våra liv upp och ner. Från total lycka till total förvirring. Ovissheten var värst, ultraljudet visade en missbildning som just då inte kunde förklaras eller specificeras. Vi åkte neråt och uppåt landet för undersökningar, prover och för att träffa specialister. Två veckor fyllda av gråt, googlande, förtvivlan och små väckta hopp. Sista ultraljuden släckte det där lilla hoppet då man såg fler missbildningar, det hade blivit värre. Vi fick till slut bestämma oss för att avbryta graviditeten för barnets bästa. Ett beslut man inte ska behöva ta. Jag blev igångsatt med hjälp av tabletter och en hel dag och en hel natt senare föddes hon. Vår lilla ängel.

Det är idag tre veckor sedan. Jag har precis kommit igång och jobbat lite smått men ska vara ledig en vecka till nu. Vi har haft sånt otroligt stöd av våra familjer och våra vänner som har kramat oss, gråtit med oss och bara funnits där för oss, i vår soffa, genom ett telefonsamtal, via en fin blombukett.. Vi hade klarat det så mycket sämre utan all deras kärlek och jag är så tacksam över dem allihopa.

Men jag tycker inte att någon annan ska bli orolig för sin egen graviditet efter att ha läst denna text, det vill jag inte uppnå med min berättelse. Jag behövde skriva detta då det är en så stor del av mig just nu och kommer att vara så under en lång tid. Vi har gått igenom denna graviditet utan någon större oro för det finns ju ingen anledning till att vara orolig om man inte har några egna dåliga erfarenheter med sig i bagaget. De flesta graviditeter går bra hela vägen. Jag är glad att jag har haft den inställningen, oro gör bara att man inte kan njuta som man borde, och jag ska försöka ha med mig det även i framtiden. En dag kommer vi få vara med om stunden då vi får säga hej istället för hejdå till en ny liten person, det är jag säker på.

 

Filmtips - Carol

Igår var vi på måndagsdejt och såg filmen Carol på en liten biograf här i Växjö (ej sf = mysigare och billigare). Första gången vi var där och jag hoppas verkligen vi går dit igen, måndagsbio är ju sannerligen en bra grej.
 
Filmen handlar om Therese (Rooney Mara) och Carol (Cate Blanchett) som träffas i ett varuhus när Carol ska köpa en julklapp till sin dotter. 
Carol ligger i skilsmässa med sin man som inte vill skilja sig och Therese har en pojkvän hon inte vill gifta sig med.
De har helt olika bakgrund men de träffas sedan flera gånger och blir förälskade i varandra. 
En relation mellan två kvinnor på 50-talet väckte säkerligen debatt och Carols man har även möjligheten att använda detta mot henne i skilsmässoförhandlingarna då han ifrågasätter hennes möjligheter att vara en god mor med den bakgrunden.
Filmen utspelar sig som sagt på 1950-talet och kostymen är urfin och fotot är mycket vackert komponerat. Cate Blanchett och Rooney Mara spelar båda otroligt bra och har en fin kemi och jag kan inte tänka mig annat än att det blir oscarsnomineringar.
Efter filmen fick man lägga en ärta i en låda med hål för betygen 1-5 och jag ploppade ner min i 4:an. Gå och se!
 
 
Det här var mitt första filmtips här på bloggen och jag hoppas de blir fler. Jag har ett litet mål att jag ska bli bättre på att skriva om böcker jag läser och filmer jag ser för att jag enklare ska komma ihåg dem. Just nu är jag rätt så värdelös på det om man säger så. Jag hoppas även att jag blir bättre på själva recenserandet, men övning ger ju färdighet som det heter. Hoppas ni gillar!

En sammanfattning av 2015 april-juni

Då fortsätter vi denna lilla årssammanfattning och våren är här!
 
April
Det blev påsk och blåsipporna tittade fram. Vi köpte ett matbord till vårt ena vardagsrum men det fick stå utan komplett uppsättning med stolar ett bra tag.. En kväll var jag hemma hos en kollega på middag och förälskade mig i allt i hennes sekelskifteshus. Detta var även månaden då ett av mina bästa loppisfynd inhandlades, den blommiga soffan och jag åkte på kurs i tre dagar och fick bo på hotell vilket kändes mycket lyxigt. Månaden avslutades med landkamp i handboll, min första handbollsmatch.
 
Maj
I maj firades det födelsedag och en oreotårta bakades. Sen tog vi vårt pick och pack och for till Spanien några dagar vilket var underbart. Vi åt lite mer helgfrukostar och åkte på loppisrunda till ställen där vi aldrig hade varit förut. Maj avslutades med att jag fick en fin present och så började jag sy på vår köksgardin.
 
Juni
I juni tränade jag en del och bakade dadelbollar. Jag fantiserade om att förändra i köket, vi åt sommarluncher och det blev ett fint midsommarfirande med vänner och jordgubbar. En helg åkte vi till min hemstad och promenerade på berget och faktiskt var det lite varmt.
 
 
 
Och där tog de tre månaderna slut.