Listan om sommaren

Juni säger hej imorgon. Den första sommarmånaden. Maj har ju verkligen bara regnat bort med ett litet antal solglimtar så jag hoppas på att det vänder nu. Jag kommer dock inte ha semester förrän i augusti men jag tänker att jag ändå ska försöka utnyttja alla icke-jobbtimmar till max denna sommaren. Här kommer en liten egenknåpad lista om mina tankar kring sommaren.
 
I sommar vill jag..
..äta: Jordgubbar, mjukglass, färskpotatis. Ja, det vanligt somriga liksom.
 
..läsa: En klassiker och avsluta triolgin om Maj. Okej då, det lär väl bli en och annan inredningstidning också och möjligtvis en sån där feelgood-roman som man läser ut på en dag. Ja, så blir det nog.
..göra: Ha picknick efter jobbet vid en sjö, cykla utan långärmat i kvällsvärmen, äta frukost på gräsmattan, lösa korsord på en brygga, sola på mammas och pappas altan, åka på loppisar, spela brännboll och besöka några fina ställen. Och krypa upp i soffan framför en film när sommarregnet kommer och känna känslan att det är skönt att få sitta inomhus litegrann och inte ha dåligt samvete över att jag inte är ute..
..vara: Lycklig och kär. Och det blir nog inte så svårt.
.. säga till mig själv: "Sluta nu och tänk på vad andra tycker och tänker. Var dig själv och våga!" Jag ska försöka lyssna på mig själv också så att jag följer mitt råd.. men det är en annan femma det, jag har inte lyckats fullt ut än även fast jag är snart 27 år.. Skärpning helt enkelt.
..lyssna på: Sommar i P1, sambon som spelar sommarvisor på dragspel och så vill jag upptäcka lite ny musik.
En sommar jag minns: Sommaren 2008 var jag i Schweiz och besökte både Paris, Lugano, Poiseux och Milano. Och andra ställen i Schweiz förstås. Men så kom jag hem till Sverige där i slutet på juli, vilket ju var pricket över i:et egentligen. Känslan att ha klarat av mitt aupair-år var fantastiskt. När jag var i Bryssel i april samma år hade jag satt ett alarm på mobilen med orden "du klarade det!" och de poppade upp där på min hemresedag. Då var jag stolt över mig själv.
En sommarresa: Vi var i Kroatien i två veckor, mina två M och jag, sommaren 2011. Åkte direkt efter att terminen tog slut. Vi hade bara bokat två nätter på hotell i Zagreb och sedan åkte vi lite som vi ville neråt den kroatiska kusten. Hoppade på en båt där och en buss där lite beroende på hur tidtabellerna såg ut. En fantastiskt fin resa. 
 
Kom igen sommaren 2015, jag ser fram emot några fina månader nu.
 
 

Släpp fram bokslukaren i dig - Bokutmaningen 2015

Jag tänker så här. Sommaren finns där runt hörnet och denna årstid är ju helt klart en bokläsarperiod, säkert inte bara för mig. Sen blir det höst och då är just det mysigaste som finns att krypa upp i soffan med en bok (och en obligatorisk kopp te). Så jag tänker nu utmana mig själv lite, bokslukaren i mig måste få ta lite mer plats i mitt liv. Nedan följer en lista på vilka sorts böcker jag ska läsa under resten av året, någon har jag redan läst som skulle kunna platsa in. 10 stycken tänker jag blir lagom, eller ja, med triologin blir det ju 12. Jag ska också försöka skriva lite om varje bok för det behöver jag sannerligen öva lite på plus att då får ni lite tips här också tänker jag. Förhoppningsvis kommer en liten bokklubb startas upp också men vi har lite lång startsträcka för tillfället bara, men den är icke bortglömd!
 
Så, här kommer den. Häng på och läs en eller flera du också om du vill. 
 
 
 ☞ En bok med en siffra i titeln
 ☞ En klassiker
 ☞ En bok som är utgiven i år
 ☞ En bok med endast ett ord i titeln
 ☞ En novell
 ☞ En bok en vän har rekommenderat
 ☞ En bok som är mer än 100 år gammal
 ☞ En bok med ett fint bokomslag
 ☞ En triologi
 ☞ En bok av en nobelpristagare
 
Har du något bra tips på en bok som skulle kunna passa in och som jag (och alla andra såklart) borde läsa? Skriv gärna!
 

Spanien

Hej och hå. Vi har faktiskt hunnit med en tur till Spanien nu i maj. En perfekt liten semester med värme, sol och härligt umgänge. Nu är vi redo för att jobba ända till augusti när den "riktiga" semestern tar sin början.
 
Härlig blomstervägg i Marbella
Vägen från lägenheten till Poolen
Utsikten från uteplatsen. Så himla underbart.