Om att sålla och att kunna fokusera

Det har varit lite (mycket) hektiskt i huvudet ett tag. Jag har så många idéer, tankar, saker som jag vill göra och saker som ska göras som tar plats i min hjärna just nu och jag önskar att jag kunde säga att jag klarar av det men det gör jag inte. Förra veckan hade jag dessutom det stressigt på jobbet och det var som att jag hade hög puls hela tiden. Så fort jag var ensam blev jag stressad över att jag har så mycket som jag måste ta tag i att det liksom slutade med att jag satt i soffan och scrollade pinterest på kvällen för klarade inte mer än så. Jag som alltid har kunnat ha flera bollar i luften samtidigt.
 
Jag är så glad över att den här bloggen har fått växa (lite grann i allafall) ett tag nu och jag vill så gärna fortsätta. Jag har många inlägg som jag vill skriva/göra/fota men det tar också mycket tid. Uppenbarligen klarar jag inte av att hitta all den tiden just nu. Jag kommer att fortsätta men inte varje dag och ibland med längre uppehåll. Förhoppningsvis hittar jag tillbaka till tiden och en mer strukturerad hjärna som klarar av kontinuerlig uppdatering för lusten har jag sannerligen.
 
 
Nu vill jag mest fokusera på att må bra och att få klart allt med företagsstarten. Snart ska jag iväg på yoga och imorgon jobbar jag halvdag och planerar att spendera en del av eftermiddagen på biblioteket. Känns som en bra start på en lite lugnare hjärna och ett lättare hjärta.
 

En månad till Paris och finaste Parisguiderna

Om exakt en månad får jag återse mitt kära Paris. Tre år sen har gått (alldeles för länge med andra ord) och jag hoppas kunna återuppta målet med 1 besök om året. Jag har en del mål som jag alltid vill till när jag åker dit men jag tror nog att vi ska få till lite nya upptäckter också. Det finns ju många fantastiska Parisguider här i bloggvärlden och tipsen bara flödar. Låt oss ta en titt.
 
 
 Mokkasin är min bästa drömblogg alla kategorier och såklart har hon en massa fantastiska Paristips.
 
 
Emma på Emmas vintage har också en alldeles egen Parisguide fullproppad med härligheter.
 
 
För inte så länge sen sammanställde även Volang-Linda sina bästa Paristips som jag sög åt mig av.
 
 
Jag har en ny bloggfavorit som också är en av få engelskspråkiga bloggar som jag följer, tänker att jag ska utforska hela den icke-svenskabloggvärlden mer och mer. Local Milk har publicerat flera olika tips tillsammans med drömmiga bilder. Den hittar du här (och du kan även klicka på bilden för att komma till dess källa tillika Paristipsen).
 
 
Elsa har såklart också en Parisguide med sina favoriter och tänk om jag kunde se så här chic ut i Paris.
 
Jag hoppas att jag själv kan knåpa ihop ett eget litet Paristipsinlägg efter vår resa då jag vet att några av mina guldkorn inte finns med i guiderna ovan. Alla bilderna är klickbara till ursprungskällan.
 
Har ni någon resa inplanerad i vår/sommar?
 
 

Sju trivsamheter från veckan #5

Efter lite paus är nu de sju trivsamheterna tillbaka. Låt oss kika på vad veckan har innehållit.
 
Veckans konstigaste:
Helt klart vädret. Sol, snö, hagel, blask, åska och utslagna körsbärsträd.
 
 
Veckans trevligaste:
Dagens utflykt. Men målet var lite hemligt så kan inte berätta så mycket om den nu.
 
Veckans pirr:
Om någon timme plingar fyra fransmän på dörren och jag ska prata franska för första gången på urlänge. Alltid lite pirrigt innan man kommer igång tycker jag.
 
Veckans film:
Vi såg den nya Star wars-filmen igår. Jag tyckte den var underhållande!
 
 
Veckans sämsta:
Den tickande stressen i mig som gjort att jag inte kunnat slappna av på hela veckan.
 
Veckans fix:
Blomlåda  (med blommor i) och en hängande duschylla finns äntligen i vår ägo.
 
 
Veckans fundering:
Om jag ska testa en månad så sockerfritt som möjligt, tror det skulle vara bra. Jag har ingen karaktär bara.. vi får se, en fundering just nu i alla fall.