Sommaren/semestern - vad jag inte gjorde

Sista semesterdagen igår och imorgon börjar jobbet igen. Vi åkte till Öland en sväng och hade det härligt. Badade i havet och åt hotellfrukost. Känslan i kroppen är att vi har varit lediga hur. länge. som. helst. Riktigt skön känsla alltså. Jag vet inte om det beror på att vi mest åkt på småutflykter och inte varit hemifrån längre än 2-3 nätter.
 
Jag gillade det här konceptet som prick-Julia körde så här kommer en listan på sådant som jag inte gjorde denna sommar.
 
Okej det första. Som nog aldrig förut har hänt.
➝  Jag läste inte en endaste liten bok (!) på semestern. Började i några stycken, bland annat den här nedan, men jag hade liksom aldrig ro att läsa, hade inget att göra med att de inte är bra. Har haft så mycket andra projekt och tankar i huvudet och har jag läst har jag läst tidningar. Jag tror det blev max 1-2 böcker under hela sommaren. Men tänk vilken liten härlig hög böcker jag har att ta mig igenom i höstrusket.
 
 
➝  Jag var inte utomlands. Vi semestrade endast på lite olika platser i Sverige men mest här hemmaomkring. När man har tillgång till en sån här ↓ idyll behöver man ju inget annat. Bara det är någorlunda varmt såklart. Vädret var kanske inte på vår sida alla veckor vad gäller att samla soltimmar men vi tog sannerligen tillvara på de som var.
 
 
➝ Jag spelade inte piano. Det får bli något att ta tag i lite mer under hösten igen.
 
➝ Jag var inte på Liseberg. Tanken var sådan men det blev tyvärr inte av.
 
➝ Jag badade inte länge i havet. Det fick bli ett snabbt dopp och sen upp igen.
 
 
➝ Jag drog inte ner på sociala medier-konsumtionen. Efter att ha haft en rejäl dipp i början på sommaren så fann jag energin att ta del av bloggar och instagramkonton igen så då gjorde jag det helt enkelt.
 
➝ Jag löste inte ett helt korsord helt själv.
 
➝ Jag målade inte om stolar och sydde inte de där kuddfodralen..
 
Och så vidare. och så vidare. 
 
Men det har varit en fin sommar. Vi avslutar den på riktigt nästa helg då vi ska på bröllop på nordligare breddgrader. Så mjukstartar med endast fyra jobbdagar och sedan långhelg. Mycket bra idé om jag får säga det själv. 
 

Ett litet startskott

Plötsligt händer det. Idag tog vi tag i att boka in oss på ritningshjälp och vi kunde komma in redan i veckan. Nu äntligen ska köket som jag har i huvudet få ta form på papper och förhoppningsvis bli verklighet under denna höst. Satte mig och målade upp det nuvarande köket och alla mått samtidigt som jag kalasade på mormors klarbärssaft (hon kokade en flaska bara till mig ♥) och en bit mörk choklad.
 
 
Idag börjar även vår sista semestervecka. Var tvungen att kolla så att vi verkligen var lediga en vecka till, kändes som vi borde börja jobba men som tur var så är detta bara tredje semesterveckan. Det kommer helt klart bli en del kökstankar som kommer att ta över denna vecka men vi ska även hinna med lite kompishäng, goda middagar och en Ölandsvistelse. Det ska ju bli varmt i slutet på veckan så då passar vi på att åka iväg på en sista liten semestersväng. Har bokat rum på Halltorps gästgiveri utanför Borgholm. Det blir fint det.
 
 
Är inne i ett litet "göra om"-flow just nu så får se om det händer något mer med lägenheten framöver.. Idéer finns det gott om i alla fall - det känns härligt!
 
 

En liten redogörelse av första semesterveckan

Nu har jag varit ledig i exakt två veckor då jag tjuvstartade semester redan på torsdagen innan första riktiga semesterveckan. Jag tänkte att vi skulle kika lite på vad vi/jag hittade på under den första veckan.
 
På fredagen satte jag mig i bilen och åkte norrut medan sambon skulle ha svensexa-helg på annan ort. Först stopp i Jönköping där mamma mötte upp för lite shopping. 
 
 
Sedan åkte vi ytterligare en timme norrut och så var vi framme vid mitt föräldrahem. Där får man äta frukost i växthuset/orangeriet och det smakar lite bättre.
 
 
Jag tog en tur till min favoritaffär, Mittemellan. Fyndade en mässingkrok och hittade koppar till en vän. 
 
 
Tog även en cykeltur till Osterian som sig bör och fick med mig lite smått & gott. 
 
 
Jag har fått dille på nektariner. Som stenfruktsallergiker har jag tidigare inte kunnat äta det men har nu upptäckt att det funkar rätt bra om de är hårda (dvs inte helt mogna) och skärs i klyftor. Mums för en som annars endast kan förtära banan och apelsin typ. Så jag har ätit några sådana om man säger så..
 
 
Väl tillbaka i Växjö igen åkte vi på loppisutflykt till Norrbygdens loppis utanför Orrefors. Här ser ni ett av alla sjuttioelva rum.
 
 
Vi fyndade ett soffbord och åt äggmackor vid en sjö. En bra utflyktsdag.
 
 
Och det var lite från vår första semestervecka. Vecka nr 2 har jag fotat ytterst lite under men jag invigde veckan med Maggio-konsert på stadion och fina vänner. Inte dumt det heller.
Nu laddar vi för ytterligare en och en halv vecka semester. Får se vad vi hittar på. Älskar de här lugna dagarna som vi tar lite som de kommer. Utflykt beroende på väder och lite lägenhetsfix här och var. Idag blir det utelunch och har vi tur ringer de och säger att vår pinnsoffa är klar att hämtas då den har varit på ommålning. Som sagt, sköna lugna dagar.