Shine bright like a diamond

Såg en tavla på stan i helgen som jag tyckte var fin. Satt och grejade lite i photoshop och vips så hade jag gjort en nästan likadan.
 
 
Vi gav bort den i present men igår kväll kände jag att jag nog också vill ha en så så fick det bli. Jag har en del texttavlor i mina gömmor som jag har gjort själv och jag har ett gäng citat nedskrivna som jag tänker skulle vara fina som tavlor. Så enkelt sätt att förändra på väggarna hemma och inte alls dyrt såklart.
 
 
Nu ska jag bara bestämma var den ska sitta (mitt vanliga dilemma, kan ej bestämma mig på en gång, någonsin). Just nu får den hänga här, över vår läsfåtölj tillsammans med Paris, en sommarvisa, en tapetbit och en loppisfyndad tavla.
 
 
Jag ska själv slå mig ner där nu faktiskt. Läsa både lite jobbrelaterat och lite skönlitterärt tänkte jag. Hoppas alla har haft en fin sista dag i februari, tänk imorgon blir det mars. Galet ändå vad tiden far iväg. Imorgon förmiddag, innan mitt ordinarie jobb, ska jag göra en annan grej förresten som känns spännande. Men det tänkte jag berätta om en annan gång. Jag är helt klart pepp på mars.
 

Sju trivsamheter från veckan

 Jag lärde mig något nytt när jag..
 ✎ ..lyssnade på Historiepodden - det vegetariska avsnittet. Spännande att höra om vegetarianismen ur ett historiskt perspektiv. Rekommenderar verkligen!
 
 
 Jag log i 5min och 50sek när jag..
 ✎  ..kollade in "best of Cleo" på youtube. Hade nästan glömt bort julkalendern men när vi pratade om den på jobbet häromdagen var jag bara tvungen att kolla upp detta klipp. Alltså, så himla söt!
 
Jag var en fin flickvän när jag..
 ✎  ..köpte finaste buketten (och öl och favoritgodis samt gjorde "soff-biljetter" till helgens hockeymatcher och gick med på att det blev både fredags- och lördagskvällens underhållning) till min sambo som nu skrivit sin AT-tenta och därmed ganska snart är klar med sin AT-läkartjänst.
 
 
Jag fick rysningar i hela kroppen när jag..
 ✎  ..lyssnade på nedanstående. Så. himla. fint.
 
 
Jag drunknade i inspiration när jag..
 ✎ ..fick se massa fina bilder från Johanna Bradfords hem, både på hennes egen blogg och hos Krickelin. Kan knappt ta in hur fint det är alltså. Sådan fingertoppskänsla. (Bilder från ovanstående bloggar)
 
 
Jag åt alldeles för mycket när..
 ✎ ..vi dukade upp för tapas häromkvällen. Vitlöksfrästa champinjoner med persilja är bland det godaste.
 
Jag läste ut boken..
 ✎ .. "Allt jag inte minns" av Jonas Hassen Khemiri och började på "De underkända" av Hjort & Rosenfeldt. Inne i ett läsflow och bäst av allt var att det var så pass ljust i rummet när jag vaknade idag att jag kunde läsa medan jag väntade på att han på andra sidan sängen skulle vakna till.
 
 
 En ny sorts summering jag tänkte börja med för att knyta ihop veckan lite och ta med mig lite av det bästa från den som jag också vill dela med mig av, hoppas ni gillar.
 

Fem fina fonts #1

Jag älskar att sitta och leta fram olika fonts och även fast många kostar så finns det även en hel del som är gratis om man inte tänker att man ska använda dem kommersiellt. Jag tänkte jag skulle dela med mig av några fina gratis fonts som jag har hittat, det är superenkelt att installera dem på sin egen dator. Sen är det bara att börja göra grattiskort, festinbjudningar eller annat kul som man kan göra med text. Varför inte en egen texttavla? Tänk dock på att man som bloggläsare måste ha just den fonten installerad på sin dator för att man ska kunna se den om du till exempel skulle använda den i stilmallen i din bloggdesign.
 
Jag tänker mig att detta kan bli en lite återkommande serie med fonttips och vi börjar med:
 
Fem fina fonts i versaler