SERIETIPS: THE KNICK

 
Här kommer ett serietips! The Knick utspelar sig på sjukhuset The Knickerbocker i början på 1900-talet. Dr Thackery är chefskirurg och på sjukhuset jobbar han en hel del med att försöka komma fram till nya innovativa kirurgiska metoder samtidigt som han injicerar kokain för att hålla sig pigg..
 
 
Sjukhuset drivs av en rik familj (sponsor) som tvingar dr Thackery att anställa en ny biträdande chefskirurg och denne man (Dr Algernon Edwards) blir inte hjärtligt välkommen då han är mörkhyad. Han får inte genomföra operationer och endast ta hand om de "enkla" fallen, om patienterna godkänner att han får ta i dem.. För att få praktisera allt han kan (då han har varit i Europa och arbetat tidigare) öppnar han en hemlig läkarmottagning för mörkhyade i sjukhusets källare där han har fått sitt kontor placerat.
 
 
 
Flera av sjukhuspersonalen, ambulansen, patienter och ledningen följs om vartannat och de har The Knick som gemensam nämnare. Kärlek, svek, korruption, hat, fattigdom och rasism är bara några av de ämnen som tas upp i denna serie blandat med allt som hör sjukhusmiljöer till och den utspelar sig i New York i början på 1900-talet. 
 
 
Vi har bara kommit några avsnitt in på säsong 1 än så länge men jag vill ändå tipsa om att börja se denna serie då den så här långt är riktigt sevärd. Två säsonger finns det på hbo, (har du inte haft hbo innan, skaffa en gratis månad så har du kvällarna kirrade framöver :-) ).Härliga vyer och fin kostym från 1900-talets New York är ju inte heller till seriens nackdel enligt min mening.
 
 
Så. Gillar du sjukhusserier med en tvist samt tidigt 1900-tal är detta serien för dig.
 
Och vad ska vi se när vi sett klart på denna tycker ni? Några sevärda tips?
 
Alla bilder är från imdb.
 

Kommentarer

Lili

Åh, den verkar jättebra! Tack för tipset, ska genast kolla upp den. :)

2016-02-21 21:23:23
URL: http://zilverka.blogg.se/

Amanda

Ååh, den här vill jag verkligen se! Får se till att skaffa hbo :)

2016-02-21 21:27:53
URL: http://momentswithme.blogg.se

Kommentera här: