Några rader om Paris

Hemma igen efter fyra härliga dagar i Paris. Jag/vi har använt kameran trettiofyra gånger. Endast trettiofyra motiv fastnade på bild denna resa. Nytt rekord med hästlängder. Jag kände nästan aldrig behovet av att plocka fram kameran och då blev det så. 
 
 
Jag tänker inte göra någon egen Paris-guide för det är så många som har gjort flera riktigt bra så jag tänkte bara spalta ner sådant som jag tycker man ska göra. Om man har tid. Allt hinner man kanske inte på en resa. Vi hann sannerligen inte allt.
 
➪ Strosa utan mål. Strunta i kartan för ett tag och välj gränder och smågator som du annars inte hade gått på. Du hittar tillbaka så småningom.
 
➪ Sitt ner på många caféer, drick en café/ett glas vin eller något annat du känner för. Gör det minst två gånger om dagen.
 
➪ Gå på loppmarknad om du gillar sånt. Googla loppmarknad Paris så får du fram allt du behöver veta.
 
➪ Två favoritmuseum att besöka: Musée D'Orsay och Musée des arts décoratifs. Och glöm inte butikerna som hör till!
 
➪ Köp alla godsaker du kan tänka dig och ha picknick i en fin park.
 
 
➪ Kika på utsikten från Centre Pompidou (moderna muséet) och besök den fina museum-butiken. (och strunta därmed att köa till utsiktsplatserna i Notre Dame och Triumfbågen).
 
➪ Köp ett "carnet" med 10 metro-biljetter så att ni kan åka lite grann men även gå en hel del.
 
➪ Ät brunch på ett ställe på helgförmiddagen. Finns ställen lite överallt som serverar brunch.
 
➪ Bo i Marais, Belleville eller Bastille-kvarteren.
 
➪ Ät frukost på boulangeriet på hörnet. Baguette (be om pain complet om du vill ha ett något grövre bröd), sylt och croissanter serveras med apelsinjuice och varm dryck. En äkta fransk frukost helt enkelt.
 
 
Sist men inte minst. Njut. Ta timmarna som de kommer. Stressa inte. Gör precis det som du känner för. Då är Paris som bäst.
 

En fisksoppa med saffran

Vad fina ni är som kikar in här lite varje dag trots att jag är dålig på att hänga här just nu. Nu tänkte jag bara titta in för att tipsa om världens godaste fisksoppa med saffran. Recept helt och hållet från Bonjourvintage men vi har lagt till lite tomatpuré och blandar vit fisk med laxen.
 
Gårdagens middag och troligen även några matlådor i veckan. mums!
 
 
Ha en fin söndag!
 

En present kom på posten

I april deltog jag i Vintagefabrikens utmaning #minfredagsbukett som de har tillsammans med @skilladfloras. De väljer varje månad ut en bukett som får en blommig present och de valde mig! Så glad! Igår när jag kom hem, frusen och lite blöt låg det ett litet paket på dörrmattan.
 
 
Först ramlade det ut ett fint kort och något som var inslaget i vackert silkespapper.
 
 
Invirat i silkespappret låg den här fina anteckningsboken och två pennor. Blommighet som lyste upp i det gråa vädret.
 
 
Jag som älskar anteckningsböcker. Man kan inte ha för många och nu ska jag bara komma fram till vad som ska få den äran att stå här i.