Ett ögonblick i november

November börjar gå mot sitt slut och det är dags för en liten novemberlista. 
 
 
Tittar på. Historieätarna och nu även en sväng morgontv innan jobbet då frukosten just nu får förtäras i soffan.
 
Lyssnar på. Min advent-lista på spotify och gillar Winter song av Sara Bareilles extra mycket.
 
Är glad över. Att jag får må så bra i den här graviditeten. Når fortfarande ner till tårna med händerna, känner inga "onda" sparkar/rörelser utan bara mysiga och sover hela nätter.
 
Ser fram emot. Adventsbak i helgen. Att kunna laga mat och baka här hemma igen. Nästa helg när jag får hänga med mina två M igen.
 
 
Äter. Fått någon slags craving på "japp", chokladbaren ni vet. Jag tycker ju inte ens om japp, alldeles för sötsliskig. Men nu smakar det hur gott som helst och jag ser fram emot när jag får äta japp nästa gång. Kroppen alltså, vad den tokar sig. 
 
Lär mig. En massa av att prata med vår snickare och elektriker. Vill ni ha det så eller så eller så frågar de och vi bara, kan man välja sånt? Känner mig lite halvdum också när jag ställer mina tokiga frågor och måste ta beslut kvart över sju på morgonen men jag bjuder på det.
 
Vill tipsa om. Klimatkontot är sidan där du kan få koll på din klimatpåverkan. In och fyll i antingen "snabba svar" eller den längre versionen för att undersöka dina vanor. Klimatet och miljön alltså. Det liksom skaver i mig och jag funderar numer varje dag på vad vi kan göra mer här hemma. 
 
I september såg listan ut så här.
 

Köksrenovering - före

Imorgon går vi upp extra tidigt för att ta emot hantverkarna. Jag är så spänd på att få komma hem efter jobbet och se framstegen som gjorts dag för dag. Jag har aldrig visat vårt kök tidigare och anledningen är helt enkelt att jag inte tycker att det är "jag" och det passar inte in i lägenheten i stort. Det var verkligen helt funktionsdugligt och jag/vi har verkligen tänkt fler än två gånger om det är befogat att riva ut allt för att bygga nytt. Tröga lådor, dåliga lösningar och en läckande kyl bland annat fick oss till slut att ta beslutet. Vi valde ett svensktillverkat kök från Ballingslöv vilket betyder att det är tillverkat mindre än två timmars bilresa från Växjö.
 
 
Jag fick inga bra bilder på köket då jag kom på lite i sista stund att vi kanske ville ha lite före-bilder. Att luckorna är vita hjälper nästan inte när man har valt både svart kakel och svart bänkskiva. Vi har inte så mycket ljusinsläpp till detta rum (ett fönster som sitter lite tokigt på huset) och det tillsammans med allt svart gör det ju inte ljusare direkt. 
 
 
Förra helgen revs det ut som sagt och min snickar-bror la ett nytt golv. Det blev så bra! och jag hoppas det passar till allt det andra också. Snart vet vi.. Ikväll har vi även beställt två såna här lampor som ska sitta över de öppna hyllplanen.
 
Fortsättning följer i köksrenoveringen, jag ska försöka dokumentera så mycket jag kan även fast det är becksvart när man kommer hem från jobbet numer. Och det här har visst blivit en "söndagsblogg" där det endast kommer upp inlägg på söndagar, ska försöka ändra på det.
 
 

Söndagsuppdatering

Jag sitter i soffan. Till vänster om mig står en diskmaskin, bakom mig ett kylskåp och tar jag ett svep med blicken över rummen så är det ett allmänt kaos. Renoveringen har med andra ord börjat och vårt kök är utrivet och ett nytt köksgolv är på plats. Nu får vi vänta en vecka tills byggfirman kommer och monterar upp köket som kommer i veckan. Skönt att vara igång ialla fall!
 
 
Vårt stora matbord får ta en hel del köksporslin, kändes onödigt att stoppa ner i lådor så det står köksgrejer lite överallt i detta rum.
 
 
Annars glädjs jag åt att min Oxalis har börjat ta sig igen. Fanns två stackars stjälkar kvar för ett tag sen som inte såg jättepigga ut och jag trodde att den hade gett upp. Ställde den i fönstret och vips så finns det nu en massa små blad igen. Tänk vad lite solsken (?) kan göra, den stod nämligen i hallen förut där vi endast har ett takfönster så den fick möjligtvis inte så mycket ljus som den ville ha. Fast jag har ingen aning om om det är anledningen till återuppståndelsen egentligen.
 
 
Nu ska vi åka iväg till svärföräldrarna (som bor så här fint ↑) och laga mat till dem, vad gör man inte när man inte har ett eget kök att vara i liksom. ;-) Ha en fin kväll!