Sticklingar och födelsedagsfirande i förskott

I helgen tog jag äntligen tag i att plocka sticklingar från mitt elefantöra. Två små söta fick det bli, får se om de tar sig. De fick plats på det stora matsalsbordet som helgen till ära var extra långt.
 
 
Helgen bestod nämligen av familjehäng då det firades födelsedagar i förskott. På torsdag blir jag hela 28 år så passade på att bjuda hit hela gänget på kakkalas. Bättre sätt att fira födelsedagen på finns ju knappt enligt mig. Jag hade bakat kolakakor och kärleksmums och min kära mormor tog med sig hallongrottor och spritsar. 
 
 
Jag ställde fram en hög med blandade tallrikar och sen var det bara att plocka åt sig och mumsa på.
 
 
Kolakakorna är Leilas recept, ingefäran gör verkligen hela kakan tycker jag. Receptet på spritsarna är från en släkting, hallongottorna mormors egna (inbillar jag mig i alla fall) och kärleksmumsen härifrån.
 
 
Anemonerna kommer från mammas och pappas trädgård och jag fick även en bukett full med bland annat ringblommor och luktärtor. Lyx att kunna plocka sådant i slutet på september.
 
 
Med hela bordet fullt med familj blev det en urmysig eftermiddag och jag fick finfina presenter. Avslutade helgen med lite loppis och fotorunda bland skog och solrosor. En riktigt bra helg helt enkelt.
 

Ett ögonblick i september

För två år sedan publicerade jag denna lista, tänkte att det är dags igen nu.
 
Tittar på. Andra säsongen av Bloodline. 
 
Dricker. Vatten och numer även ett och annat glas mjölk då och då. Nån sorts mini-craving kanske.
 
Läser. I varje ögonblick är vi fortfarande vid liv av Tom Malmquist
 
 
Försöker lära mig. Hia mig på tradera... just nu en hel del sökningar på bebiskläder om man säger så..
 
Ser fram emot. Torsdag då vår köksritare kommer på besök och helgen då familjen kommer för födelsedagsfirande.
 
Vill ha. Ett par nya höstskor. och fler äpplen såklart. Kan inte få nog.
 
 
Vill tipsa om. Det här receptet. Jättegott! Vi gjorde rotsaker i ugn till och inte bara rödbetor. 
 
 

Ett avklarat projekt och ett annat på gång

En ny möbel har fått flytta in hos oss. Vi köpte den redan i våras men först under semestern tog vi tag i att lämna in den för ommålning då den var rätt sliten färgen. Sitsen var dock fin redan från början. Ett riktigt kap alltså och skönt att den äntligen står här i lägenheten och inte i förrådet. Känslan när man kan pricka av ett projekt som har stått på en lista (för) länge alltså, den är härlig den.
 
 
Nu är bara frågan om den ska få stå här i hallen och i såfall vad som ska få pryda väggen ovanför. Jag återkommer väl om något år eller så med svaret..
 
 
Jag har även funderat ett tag på om den här teakhyllan ska få ledigt och ersättas av hyllplan på konsoler istället. Det skulle ge lite mer bokhylleförvaring tänker jag och även fast jag älskar den är det nog dags för den att bo i förrådet ett tag. 
 
 
Det här hörnet är lite snett och svårmöblerat annars tycker jag. Ska fundera vidare på lösning och ska även konsultera min snickarbror lite mer då det är en murstock bakom och lite sånt som jag själv inte riktigt känner för att borra i. Fortsättning följer helt enkelt.