Detaljer i inredningen

Det sägs ju att det är detaljerna som gör det. Kanske är det sant, kanske inte, men här kommer i alla fall några detaljbilder från mitt hem och kanske ett tips eller två från en glad inredningsamatör.
 
 
Träskärbrädor i ett kök är ju en klassiker och jag tycker de gör sig extra bra tillsammans med en glasskål med lök.
 
 
Eukalyptus, bästa växten att sprida ut i lägenheten. Just nu har jag ett stort fång på stora bordet, den här huserar här på hyllan och ytterligare en likadan står inne i badrummet. 
 
 
Soffbordet har också fått sig lite grönt. Mässing och mörkgrön gifter sig fint tycker jag. Ovan detta hänger vår fina gröna lampa, så glad att jag vågade satsa på en i färg.
 
 
Bersåkarotten har fått flytta ut från köket och huserar på en hylla i hallen. Den får ta hand om sånt som är bra att ha ibland när man är påväg ut. Reflex, portmonnä och hörlurar till exempel. Fint köksporslin kan användas till så mycket. Mina berså-äggkoppar har länge fått agera värmeljushållare till exempel.
 
 
Fint glas och lite mintgrönt på linneskåpet (som egentligen inte används som linneskåp just nu utan har mer funktionen att gömma pärmar och pysselgrejer). Värmeljus i glasburk och att ställa fram vaser tillsammans är ett enkelt sätt att skapa fina stilleben.
 
 
Och till sist. Färgglada tulpaner på köksbordet. Livar ju upp vilken grå dag som helst.