Om att vilja två helt olika saker men kanske kan jag göra båda?

 När jag väl tar mig tid att hänga här på bloggen så älskar jag det verkligen. När jag väl själv är inne i bloggandet tar jag mig även tid att läsa andra bloggar. Tyvärr så är det så att jag läser så mycket mindre än förut, hinner inte med på samma sätt som tidigare. Jag vill verkligen utveckla den här platsen tillsammans med instagram men jag behöver hitta mig tiden. Jag känner att jag någon gång vill ge mig mer tid som inte bara ligger på kvällar efter att Hedvig har somnat. När jag jobbade 75% och Hedvig ännu inte var född var jag så himla kreativ och aktiv här och jag skulle så vilja komma tillbaka till det någon gång.
 
 
Samtidigt som jag har den här önskan att få förkovra mig i den här "sociala världen" så har jag ännu en sak som drar i mig. Jag vill starta upp mitt logopedföretag på riktigt. Jag vill föreläsa om röst, kommunikation och sväljsvårigheter. Jag ser att behovet är så himla stort här i Kronoberg och kommer jag bara igång (och får ledande personer att förstå att de behöver utbilda sin personal) så tror jag att jag skulle få en hel del att göra. Det gäller bara att våga och att ta steget. Blev mer pepp och fick energi till just det där idag när jag pratade med en kollega. 
 
 
Jag läser också just nu en kurs på distans, ger mig ju inte mer tid till allt det där andra direkt men jag känner att om jag någon gång ska läsa just den här kursen så är det nu. 
 
Det hela handlar ju om disciplin och om prioriteringar. Och om att våga. Jag hoppas att jag inom en snar framtid får iordning på alla de här tankarna. Det skulle nog ge mig lite ro i själen samtidigt som jag då hoppar på två spännande tåg som jag inte riktigt vet vart det kommer att ta mig. 
 
Det kittlar lite i magen faktiskt och det känns som ett bra tecken.
 
 

Tre från helgen

Helgen har varit lång och fin. Vi har ätit finfrukost med bröd från bageriet, bakat en massa och gjort egen sushi med fina familjemedlemmar. En helg i matens tecken skulle man kunna säga. Men även solens då den har förgyllt prick hela helgen. Liten promenad på stan och pulkaåkning har det också blivit. 
 
 
Inte varje helg som jag lyxar till det med en fredagsbukett men kände att det var dags. Anemoner och ranunkler är ju två världsfina blommor alltså. Gillar aprikosfärgenpå ranunklerna mycket, gör sig fint mot det turkos/gröna som jag aldrig tröttnar på.
 
 
Igår kväll blev det kladdkaka till efterrätt och till huvudrätt gjorde vi oumph!-pizza med kebabsmak. Helt okej ändå. Den kakan står ju som tur är kvar i kylskåpet så det kan nog bli så att den får förgylla måndagskvällen också, man kan ju inte slänga den liksom..
 

Vår lägenhet till salu i Växjö - en liten rundvisning med mäklarbilderna

I höst flyttar vi som sagt till radhus och nu ligger vår lägenhet ute som "kommande objekt" på Fastighetsbyrån Växjös hemsida. Den är alltså inte ute på hemnet än då det är så pass långt fram till inflytt och officiella visningar blir det framåt våren. Såklart så hoppas vi på om vi smidigt skulle kunna sälja den innan den riktiga visningen. Just nu har vi massor av saker nedpackade i lådor, bokhyllan saknar massa böcker och Hedvigs hörnor i sovrum och vardagsrum har fått flytta på sig. Och jag orkar inte göra ordning igen om jag/vi sen måste packa ner allt igen inför visning. Så vi får leva lite mer spartanskt än vi brukar helt enkelt. Men som jag babblar, låtom oss kika på några av bilderna vettja.
 
 
Välkommen hem till oss! Hallen är stor som ett eget rum och är det enda rummet, förutom köket, som vi har fixat till med färg och tapet.
 
 
I ena vardagsrummet har vi TV-rum och där bakom soffan till vänster där det ser så tomt ut har får just nu Hedvigs saker husera.
 
 
 
Det andra vardagsrummet agera större matplats, musikhörna och inbyggd bokhylla. Så här lite i bokhyllan har vi nog aldrig haft, vanligtvis ser den ut ungefär så här 
 
 
Köket som vi är så nöjda med. Vår stora renovering i denna lägenhet. 
 
 
Sovrummet är stort och har mycket förvaring med både klädkammare och stor garderob. Lite nervös inför nästa boende vad gäller förvaring och golvyta nu när vi är så himla bortskämda med det här..
 
Alla bilder från Fastighetsbyrån Växjö