Att titta på

Fredag+mys = sant.

Ska kura ner mig i soffan och titta på en av de filmer som jag köpte i Paris. Ska bli underbart att få höra franska igen, saknar det redan.

 Fick dille på bio denna månad. Jag har sett sju (!) filmer på sju olika biosalonger.

Började med Män som hatar kvinnor eller Millenuim som den heter på franska. Fick ett infall och kollade upp om den fortfarande gick på någon biograf och jovisst, på Champs-Elysées visades den fortfarande. Jag och typ 6 till i publiken..

Ice Age 3 såg jag med C "på jobbet". Hon var glad, jag var glad.

 Jag tog en paus i shoppandet en lördag och såg Harry Potter och halvblodsprinsen, på orginalspråk såklart. Det är fortfarande en gåta för mig varför fransmännen har döpt om Professor Snape till Rouge och Hogwarts till Poudland (eller något sånt..).

Vet inte om den har kommit ut i Sverige än men såg i alla fall Victoria med en fransk vän. Handlar om drottning Victoria av Storbrittannien. Mycket bra.

Bio "på jobbet" återigen och den här gången blev det Totally spices. C var glad, jag var väl sådär glad. Inte riktigt min filmgenre om man säger så..

Innan jag åkte ifrån Paris hann jag även med en fransk-amerikansk film som heter Jusqu'à toi. Tror inte att den kommer till Sverige tyvärr..Kanske på dvd om jag har tur.

I Cherbourg tillsammans med D och hans mamma såg jag Là-haut. Disneyfilm om en gubbe som flyger i väg med sitt hus med hjälp av heliumballonger. Vet inte vad den heter på svenska.

 

Bio är förmysigt egentligen. Jag borde verkligen gå oftare i Sverige.