Monthly Makers - TRÄ

Denna månad är första gången som jag deltar i Monthly Makers. Den som vill veta mer om vad det är kan läsa HÄR. Temat för denna månad är trä och då jag länge tänkt att jag ska göra något med några överblivna brädor från när min bror byggde vår nischhylla så kunde det inte komma mer lägligt. Resultatet blev egentligen långt ifrån bra (syns dock inte på håll vilket ju är bra..) men alltså, jag är ändå stolt över mig själv och nöjd med hyllan. Nöjd och stolt över att jag sågat isär en bräda för första gången sen träslöjden i åttan (dvs 14 år sen!) och att jag skruvade ihop brädorna utan att något gick sönder och att det faktiskt blev ganska så rakt. Det kan ju liksom inte bli perfekt första gången man gör något, eller när det var 14 år sen man gjorde det senast..
 
Så, det blev en kubhylla!
 
 
Jag hängde såklart i verkstaden när jag gjorde den här (förlåt alla grannar om ni har fått stå ut med att jag har brett ut mig..). Kämpade länge med att hitta en bra skruv i skruvlådan som vår skruvdragare ville passa till (nästan så att jag önskar mig en bättre skruvdragare i present faktiskt..). Limmade även ihop brädorna men det var svårt då jag inte hade någon bra makapär att hålla ihop dem när de torkade så jag fick stå och trycka ihop den vilket ju inte riktigt var optimalt.. Men sen kunde jag skruva ihop sidorna och vips så hade jag en kub.
 
 
När kuben var en kub så spacklade jag alla skruvhål och ojämnheter innan det var dags att måla på första lagret färg och efter torkning även ett andra lager. Jag valde samma färg som till pallarna. Jag har dock inte riktigt bestämt mig för vilken sorts upphängning jag ska ha så på bilderna hänger den på en redan uppspikad spik som jag inte tror håller i längden.. Fortfarande lite funderingar på var den ska hänga också, kanske här som på bilden eller så vid tvn. Det får bli helgens projekt att komma på det.
 
 
Således en bra första monthly makers-månad helt enkelt. Och en idé blev till verklighet, det är egentligen det bästa med alltihopa. Att få bekräftat att en tanke faktiskt fungerar även i praktiken. Nu är jag pepp på nästa månad och hoppas att tankarna kommer även då. :-)
 

Kommentarer

Veronica Wallgren

Superfin hylla!

2016-02-25 18:21:17
URL: http://wallgrenveronica.blogg.se/

Ruth | HungryHeart.se

Wiiiii! Vilken galet snygg hylla du gjort och så fin färg också! Den har du all anledning att känna dig stolt över! Det är baske mig inte illa pinkat att få till en så fin hylla när det var ett halv liv sedan du jobbade i trä senast. =)
Sedan tycker ju jag också att det är SÅ kul att du valde att haka på Monthly Makers! Visst är det grymt för att få lite skjuts med att komma till skott med ett skaparprojekt? Hoppas du vill vara med igen!

Svar: Tack!! Vilken pepp! :-)
Maja

2016-02-25 18:31:00
URL: http://www.hungryheart.se

Annica

Vilken superfin hylla! Såklart att du ska vara nöjd, det är inte helt lätt att få allt rakt och perfekt, men man brukar kunna dölja det värsta med lite spackel och färg ;) Kul att ni har en verkstad som ni kan använda i föreningen, det är ju supergrymt!

2016-02-25 21:55:27
URL: http://inspirami.blogg.se

Sandra

Så snyggt det blev! Älskar färgen på den och tycker att det är så roligt att du ville delta. Men alltså, har ni en verkstad i ert hus som man får låna? ORKAR INTE LYXEN I DET!!!

2016-02-26 07:33:27
URL: http://atilio.metromode.se

Wilda

Åh verkligen fin hylla! Så stilrent och är imponerad över din fingertoppskänsla med inredningen av den. Så vackert!

2016-02-26 08:48:23
URL: http://reaktionista.wordpress.com

Aletheiali

Oh ursnyggt!Passar verkligen in. Du borde verkligen vara stolt :)

2016-02-26 10:56:20
URL: http://aletheiali.blogg.se/

Sanna

Men wow va fint det blev :D

2016-02-27 10:04:39
URL: http://myfairytaleneverends.blogg.se

Pernilla

Tycker hyllan blev superfin! Hade aldrig gissat på att du inte har byggt något i trä på 14 år.. Imponerande!

2016-02-27 11:58:51
URL: http://sandydowns.blogg.se/

Mikaela

Jag vill också ha en verkstad!!! :P Hyllan blev riktigt fin, tycker den passar bra där vart den hänger nu. Tycker du har stylat den jättesnyggt också, älskar verkligen den blå krukan ovanpå! Och vad kul att du ville haka på Monthly Makers, hoppas du vill vara med fler månader :D

2016-02-29 08:40:01
URL: http://bympv.blogg.se/

Alicia

Åh vad kul att du fick utlopp för en idé - och användning för restmaterial! Det gillar jag :) Hyllan ser så himla fin och ombonad ut så som du pyntat den. Jag blev väldigt sugen på att snickra upp lite hyllor här hemma också!

2016-02-29 11:21:28
URL: http://aliciasivert.blogspot.se/

Mary Sane

Såna här kubhyllor är ju awesomesauce! Så himla bra och passar överallt. Och är som ett smycke, inte att förglömma. Ps. Vilken lövely lampa som hänger likt en vindruvsklase!

2016-02-29 13:27:39
URL: http://marysane.blogspot.se

Kommentera här: