Några rader om Paris

Hemma igen efter fyra härliga dagar i Paris. Jag/vi har använt kameran trettiofyra gånger. Endast trettiofyra motiv fastnade på bild denna resa. Nytt rekord med hästlängder. Jag kände nästan aldrig behovet av att plocka fram kameran och då blev det så. 
 
 
Jag tänker inte göra någon egen Paris-guide för det är så många som har gjort flera riktigt bra så jag tänkte bara spalta ner sådant som jag tycker man ska göra. Om man har tid. Allt hinner man kanske inte på en resa. Vi hann sannerligen inte allt.
 
➪ Strosa utan mål. Strunta i kartan för ett tag och välj gränder och smågator som du annars inte hade gått på. Du hittar tillbaka så småningom.
 
➪ Sitt ner på många caféer, drick en café/ett glas vin eller något annat du känner för. Gör det minst två gånger om dagen.
 
➪ Gå på loppmarknad om du gillar sånt. Googla loppmarknad Paris så får du fram allt du behöver veta.
 
➪ Två favoritmuseum att besöka: Musée D'Orsay och Musée des arts décoratifs. Och glöm inte butikerna som hör till!
 
➪ Köp alla godsaker du kan tänka dig och ha picknick i en fin park.
 
 
➪ Kika på utsikten från Centre Pompidou (moderna muséet) och besök den fina museum-butiken. (och strunta därmed att köa till utsiktsplatserna i Notre Dame och Triumfbågen).
 
➪ Köp ett "carnet" med 10 metro-biljetter så att ni kan åka lite grann men även gå en hel del.
 
➪ Ät brunch på ett ställe på helgförmiddagen. Finns ställen lite överallt som serverar brunch.
 
➪ Bo i Marais, Belleville eller Bastille-kvarteren.
 
➪ Ät frukost på boulangeriet på hörnet. Baguette (be om pain complet om du vill ha ett något grövre bröd), sylt och croissanter serveras med apelsinjuice och varm dryck. En äkta fransk frukost helt enkelt.
 
 
Sist men inte minst. Njut. Ta timmarna som de kommer. Stressa inte. Gör precis det som du känner för. Då är Paris som bäst.