Nedräkningen har börjat

Nu har min förkylning varit nästan överallt i mitt ansikte. Munnen genom munsår, huvudet genom extrem huvudvärk, näsan genom rinnande snor, i örat genom eksem som aldrig ville försvinna med de vanliga salvorna och nu tillsist har den satt sig i ögonen så det känns som om att det är allergisäsong. Det rinner, kliar och irriterar. Hu!

Jag har nu tre dagar kvar på mitt jullov kan man säga. På tisdag åker jag och jobbar.

En del av dagen har spenderats mycket bra. Typ en fjärdedel av pianoläxan, om man nu kan kalla det för läxa.. "Gör det om du hinner och kan", är gjord. En låt är uttagen, tre kvar.

Dags att börja fundera på nyårslöften kanske..eller inte..

Dagens bild: Vår smala julgran

 

Blir inte mer än så här..

Hokus pokus

Då var julafton för den här gången över. Och nästa år kommer jag inte ens vara hemma på jul. Och vem vet vad som har hänt/kommer att hända julen efter det?

Gårdagen var iallafall härlig och sådär förutsägande som den skulle vara. Bror min gick som på nålar hela dagen och la sig till och med framför julklapparna när han nästan inte kunde bärga sig från att börja att öppna dem. Direkt efter Kalle Anka var det dags. Då vaknade han till liv igen och började speeda på. Vi öppnar klapparna ett efter ett och alla studerar vad de andra får. Så det tar ett tag för klapparna att ta slut.

Vår mest extrema jul var för två år sedan. Både min moster och min morbror kom repsektive upp/ner till oss för att fira. Vi blev då 15 personer runt granen vid julklappsutdelningen. Granen syntes knappt för alla paket. Och de Ska öppnas ett efter ett, inte två på en gång. Vi satt i två timmar och var sedan tvugna att ta paus i öppnandet, vi åt gröt och fortsatte sedan i någon timme till.

Mina föräldrar säger alltid inför varje jul att det inte blir så många julklappar i år. De får alltid fel. I går var det massa klappar under granen och det var bara familjen + mormor som skulle fira tillsammans i år. Jag hade ställt in mig på att få de 3-4 sakerna som stod på min önskelista och sedan var det bra eftersom jag har kostat så mycket pengar i vår och sommar genom utlandsresor och annat. Men nej, God Jul Maja stod det på fler klappar än 4 stycken. Det plockade på och jag fattade ingenting. Så jag ägnade en del av kvällen till att tacka mamma och pappa x antal gånger. Hade verkligen inte behövts.

Jag fick en form med löstagbar botten! Kladdkaka here I come.

Min förkylning som kom som på posten första dagen på jullovet håller äntligen på att släppa så den är inte längre något hinder för min Skara-resa ikväll. Party!

Nu ska jag dyka ner i de två böcker som låg under granen adresserade till mig. Jag lär inte få tid till att läsa dem någon annan gång än nu i mellandagarna.

God fortsättning på julen å allt.

En lycka byggd på tomhet

Äntligen är det gjort. Jag ser hela mitt golv. Det var tufft och hårt, men jag klarade det!

Jullovet har anlänt med allt det innebär. Alltså absolut ingenting jobbigt, och det känns härligt. Sista svenska uppsatsen är skriven och inlämnad, aldrig mer svenska uppsats skrivande i panik flera kvällar i rad! Mycket belåten.

Lön imorgon, så den sinande kassan fylls på och den fylls på ytterligare när jag vart på Klockarbo och jobbat 2-6/1. Så där mås det också bra för tillfället.

Oj, vad mycket bra som händer at this time. Får hoppas att det håller i sig i några dagar till..

Garden State och The Last Kiss - båda mycket bra filmer

Jag borde verkligen lära mig hela studentsången utantill. Får väl bli nyårslöftet antar jag.

Nu måste jag ta tag i projektarbetet och börja träna ordentligt inför de kommande 13 veckorna. Loggboken är inköpt så det finns inga hinder längre. Fast lite ledigt ska jag allt ha först.

 Första julen som firas endast hemma hos oss..Nu bryts tradition efter tradition..Sorgligt men sant. Det har alltid varit Hos mormor&morfar och sedan till oss eller så har vi varit hos M&M hela dagen om kusinerna också har varit där.

En tomteanekdot: Min ena tomte från när jag var liten (Hade två som kom tillsammans) har varit med i Paradise Hotel. Min tomte!

God jul då.