1:a advent

Tanken var att jag skulle börja med julklapparna idag. Det gick väl.. sådär.. Jag kom hem med tre påsar. Alla innehållandes saker som var helt och hållet till mig själv. 
En grå kjol, ett par låga stövletter (heter det så? jag har ingen aning..) och en snöflinga gjord av ståltråd (eller liknande) att hänga i fönstret.
Fast i och för sig. Min syster fixade gemensam julklapp till vår bror, så en fick jag ju köpt i alla fall även om det inte var jag som stod där i affären och valde..

Skor behövde jag verkligen så passade på när det var 25% på allt i en skoaffär i stan. Nu har jag äntligen ett par som passar till vardags till kjol. 

De där julklapparna får jag ta en annan gång. Man ska ju köpa dem ganska så spontant ändå, inte gå runt och leta efter vad man kan köpa hela tiden. Det funkar inte för mig i alla fall. 

Och såklart så tittade jag på längdskidor i förmiddags. ;-)

När jag kom hem från stan ställde jag mig och bakade goda chokladsnittar med pärlsocker. Det var längesen vill jag lova. Och gott var det.

Franska tidningar

Köpte mig två nya igår. 
Le Monde är väl egentligen inte direkt den roligaste tidningen att läsa men man lär sig ändå en hel del om man bara orkar ta sig igenom den. Franska (och Schweiziska) dagstidningar är ganska så tråkiga överlag med några få undantag.
L'Officiel har jag aldrig läst förut.  Ser ut att vara som typ Marie Claire eller Elle.

Önskelista

Det är dags att knåpa ihop en liten lista över vad som skulle vara trevligt att ha liggandes inslaget under granen..

Tycker nuförtiden att det är riktigt svårt att komma på bra grejer, och få är de också. Men det är ju ganska så bra ändå. Då får man de få grejer som man önskar sig ( om det inte är superdyra grejer alltihopa förstås) och så ligger det lite överraskningar i resten av paketen.

I år skulle jag tycka att det vore mycket trevligt att få:

→ En kartbok. Hela världen ska vara med.  Vet inte riktigt varför men det känns som om att man ska ha en kartbok i sin bokhylla på något vis.

→ Örhängen. Givet. Inte har jag haft hål länge inte, och då man har endast två par förtillfället vore det inte helt dumt att få lite påfyllning.

→ Boken Brisingr. Tredje, och sista, delen om Eragon och draken Saphira. Mycket bra har de två föregående varit så jag bara måste läsa den sista.

→ Tummen ur. Jag borde ta tag i alla mina fotoalbum som ska göras! Det får bli mitt nyårslöfte. Album med Schweiz och skoltid måste vara klart innan 31 december 2009 (såklart gärna, mycket tidigare!). Ni är mina vittnen. 

→ Ett jobb. Eller ja, det beror på om jag får fortsätta som danslärare, då är det ju lugnt. Det får vi se. Om några veckor vet jag.

→ Flytta hemifrån grejer. Ganska så mycket som man behöver. I augusti är det dags och det är ju inte så roligt att köpa allting då. Och samtidigt är det ju ganska så kul att få sånt också.

→ Astrid Lindgren-filmer. Jag ska ha de flesta har jag tänkt. Dags att börja samla. Det är ju så mycket barndomsminnen som bubblar upp.