Le fin

Sista jobbdagen idag.

En heldag på stan blir det i morgon och på lördag tar jag tåget mot Cherbourg för att hälsa på en vän.

Jag får svensk mark under fötterna på tisdag runt midnatt.

Solen skiner.

Fortsatt underbart! 

Nu ska jag njuta av mina sista timmar i världens vackraste stad.

Vi hörs kanske när jag är hemma igen.

Bisous tout le monde!

Chouette

Härlig lördag. Mötte upp en vän (David, som jag lärde känna när jag var i Schweiz och det är även hos honom i Cherbourg som jag ska avsluta min vistelse i Frankrike för den här gången), hans bror S och broderns flickvän M.

 

Underbart väder. Båttur på Seine där det togs bilder i massor. Paris är för vackert.

Glass med violettesmak. Tror det är viol på svenska. M:s favorit.

Spatserande i park, spenderade 25 minuter i kö på Carrefour för ett ynka salladshuvuds skull. Väl värt det dock då vårrullarna smakade smaskens tillsammans med det gröna. Wiispelande. Jag är för dålig.

I väg på tivoli. Galet mycket folk och fransmännen är kassa på parkering men ingen kan säga något ont om deras uppfinningsrikedom när det gäller att få plats med bilen någonstans. Mitt i prick på bågskyttet, nybörjartur..

 

Nu. Ananasjuice och naturell yoghurt med blåbärssylt i. Solen skiner. En dusch och sedan bli det ut på stan igen. Jag tycker om söndagar.

Dagen

Dagens trevligheter och konstigheter

 

Musée d'Orsay - Hon i kassan frågade först hur gammal jag var, sen från vilket land jag kom från. Sverige sa jag glatt och hon tittar frågande på mig. Sverige? Sa du Sverige? hmm..Ja.. sa jag. Hon tar fram en lista med en massa länder på. "Suède" som det står här, detta landet? frågar hon.. Jaa..  Hon ber mig visa ett id-kort för att se att jag verkligen var från detta konstiga land som kallas Sverige och sen säger hon; Då är det gratis inträde. Tydligen är det gratis för alla under 23 från EU-länder. Hon hade alltså inte koll vart i världen Sverige låg, eller att landet existerade överhuvudtaget..

Museivistelsen i sig var annars mycket härlig.

 
Väder - regnskurar à la bli jätteblöt om man inte hittar skydd och samtidigt supervarmt. Sommar med andra ord!

 

Fynd jag gjorde då jag sökte skydd för regnet några minuter - Underbar kavaj/jacka på Zaras rea. Annars är det skönt att se att höstens grejer börjar att fylla butikerna nu. Ganska så trött på all rea.

Dock riktigt dålig bild här nedan med den härliga blå flammiga tapeten i bakgrunden..

Fredagsmys - jobbkväll med C. Lagat mat och tittat på il était une fois. Tror den heter "en askungesaga" på svenska. Ganska jobbigt med icke-tecknat och dubbat ja. Nu, ännu mer mys på egen hand efter högläsning av Pippi Långstrump på franska.