Böcker som väntar på att bli lästa

Jag är dålig på att läsa endast en bok utan jag har oftast två igång samtidigt (känns som att jag är ganska så ensam om att göra så, är ju inte så jättesmart egentligen..). Just nu läser jag "Konsten att höra hjärtslag" av Jan-Philipp Sendker och en deckare av Mons Kallentoft. De här böckerna står även i min bokhylla och väntar på att bli lästa:
Andra delen i Kristina Sandbergs triologi om Maj (och tredje delen också i och för sig men den är för närvarande utlånad till en kollega) och så tänkte jag ge mig på en nobelpristagare. Jag har varit riktigt dålig på att läsa sådana faktiskt. 
Jag har läst många bra recensioner av "Allt jag inte minns" och jag har faktiskt inte läst något annat av Jonas Hassen Khemiri än. Ser fram emot att börja! Haruki Murakamis böcker jag har dock läst flera stycken men den här har jag hört ska vara den bästa. 
 
Jag har att göra med andra ord. Vad läser du just nu? När de här väl är utlästa behöver jag ju fler att ställa i min bokhylla.
 
 

Det är dags att ses igen nu

Det var 2 och ett halvt år sen senast vi sågs (alldeles för länge sedan om ni frågar mig, en gång om året var länge ett mål som uppfylldes år efter år) men nu har det äntligen hänt. Vi har bokat en resa hit. ↓ 
Staden jag blev förälskad i på riktigt i juni 2008 och som jag firat två nyårsaftnar i. Staden som var min sommaren 2009 då jag spatserade runt där på gatorna i över en månad och då drömmen om att få bo i denna stad på ett sätt blev sann. Nu ska jag få flanera runt där sista helgen i maj, hand i hand med honom. 
 
Efter det vi varit med om de senaste månaderna känns det så bra att ha detta att se fram emot och det känns bra kunna se lite framåt igen. 
 
För den som vill ha en Paris-boost kan man klicka sig in på dessa inlägg, jag har ju faktiskt bloggat om Paris förr om man säger så..
Och här är ju faktiskt jag men lite yngre än nu bara då detta är i oktober 2012. Nöjd över att vara i Paris helt klart.
 
Har ni några Paris-tips? Jag har ju en del saker på lager som "måste göras/ses/besökas" men jag tänker att jag även vill samla på mig några nya guldkorn.
Och om nu någon har missat det så vill jag avsluta med att säga att jag är så himla pepp! Det är ju annars inte en slutsats som man kan dra efter detta inlägg.. ;-)
 

En brunch och en frukostlista

Då helgfrukost är det godaste målet man kan äta bjöd vi in några vänner på söndagsbrunch. Kul att få besök på förmiddagen och sen sitta och äta gott några timmar och sen har man liksom massa med söndag kvar efteråt också. Borde göras oftare. Att duka och piffa och fixa frukost är ju tre saker jag gillar en hel del så det blev ju en himskans bra kombination också.
Bordet minus brödet, yoghurten, äggröran, baconet och osten. Typ.
 
För ett tag sen läste jag någonstans (tyvärr glömt var, kanske hos Polichinelle?) om en frukostlista. För mig som älskar frukost kändes det som den ultimata listan men jag ändrade lite granna bara. Så här kommer ett gäng frukostvanor och viljor.
 
Min vardagsfrukost.
Två knäckisar med ost och en liten tallrik med yoghurt/kokosflingor/linfrö/kanske något bär.
Bröd.
Jag äter mest leksandsknäckis på vardagarna men det bästa är när man får lyxa till det med en rostad macka på helgen.
☞ Juice.
Dricker aldrig juice hemma men på hotellfrukost blir det gärna ett glas hederligt apelsinjuice. När jag bodde i Paris kärade jag ner mig i ananasjuice så det kanske jag också rekommendera även fast jag inte dricker det numer.
 ☞ Ägg.
Ägg (med lite geggig äggula) på knäckis med kaviar = bästa mackan. 
Yoghurt.
Mild och naturell för det mesta men blåbärsyoghurt med cornflakes är också gott och får mig att tänka på tiden då vi fick frukost i skolan en tid på högstadiet. = bra grej!
Müsli
För det mesta lite frön, kokos och något bär eller frukt. Som på brickan på bilden ungefär. Annars är Pauluns hallon/kako granola god den med.
Frukt.
Äter sällan frukt till frukost men på helgen kan det skäras upp lite apelsin. Och jordgubbar i filen på sommaren såklart.
 ☞ Gröt.
Fiberhavregrynsgröt med mormors äppelmos. Eller kanel och banan om äppelmos ej finns att tillgå (vilket det tyvärr inte alltid gör).
Varm dryck.
Te på helgen, min första tekopp för dagen blir oftast vid första rasten på jobbet, så inte så ofta te till frukost på en vardag. Men te framför kaffe alla gånger.
Pålägg.
Det blir mest prästost och ibland ägg&kaviar då.
Sött/bakverk.
En croissant med sylt eller en pain au chocolat. Det är lyxigt det. Jag klarar dock inte av att äta sött det första jag gör på morgonen, annat måste ätas först.
 
Så gör jag.
Vardagsfrukosten äts i köket medan helgfrukosten kan ätas på tre olika ställen (köket, soffan, stora matbordet). Radion står oftast på, inrattad på P4 för det mesta. Jag läser/kikar igenom alltid hela tidningen samtidigt som jag äter och jag sitter gärna 20-25 minuter på jobbdagar. 
 
Och SÅ HÄR kan helgfrukostarna hemma hos oss också se ut.
 
Så, det var lite om mig via frukostvanorna. Frukost kan ju ibland också vara den bästa kvällsmaten, glöm inte det. ;-)