Mina resor till Paris [1]

 På torsdag får jag äntligen återse mitt älskade Paris igen så jag tänkte att det vore på sin plats att summera de gånger jag varit där. 
Märkte att det blev lite långt så här får ni resorna 2006, 2007 och 2008.
 
 
2006. Första gången i Paris. Vi åkte dit med franskaklassen (tvåan på gymnasiet) och sprang runt i en vecka och såg allt som man "ska" se. Vi hade trevlig utsikt från vårt hotellrum (de sju långa trapporna upp var dock inte lika trevliga..), min franskfrökens gruppkortsbild skulle kunna kvala in som världens sämsta gruppbild och så var vi på balett på Opéran. Minns att jag var sjukt stolt över att jag kunde köpa biljetterna på franska..
Jag ägde själv ingen digitalkamera vid detta tillfälle (så gammal är jag..) så fick leta fram en skiva med bilder som jag fick av en kompis när vi kom hem. Med andra ord, det är inte jag som har tagit bilderna.
 
2007/2008. Firar nyår i Paris med mina au-pair föräldrar och vänner till dem. Vi åkte runt och kikade på alla upplysta byggnader, promenerade runt och gick på olika sorters museum. Vi tog en tur till Versailles men det var så sjukt lång kö så vi åkte till ett annat slott istället (som jag glömt namnet på, kanske något med bleu..?). Sen åkte vi tillbaka nästa dag och då fick vi minsann hänga lite i Marie-Antoinettes rum.
 
2008. Första gången i Paris med Camilla. Maja+Camilla+Paris=Sant. Så är det bara (med andra ord, denna trio återkommer). Min au-pairkompis och jag tog tåget från Schweiz i juni (som vi räknade ner till denna resa!) och det var underbart precis hela tiden. Vi gick och gick och gick tills benen inte ville röra sig mer och sen vilade vi med en crêpes i ena handen. Vi besökte konstmuseum och tillbringade ett antal timmar i deras tillhörande butiker (Musée des arts décoratifs bland annat..mums säger jag bara!). Vi shoppade en del och sprang (typ) upp i Eiffeltornet också. Så himla bra resa helt enkelt. Här bestämde vi även att vi ska tillbaka (minst) en gång varje år.

Kommentarer

Kommentera här: