Istanbul [dag 1]

Här börjar nu en liten reseföljetong. Varnar redan nu för lång inlägg..
Efter ett litet stopp i Riga landade vi i Istanbul vid 14-tiden lokal tid, trötta men glada. Stod i långlång passkontrollkö och hittade till slut metron och lyckades även fundera ut hur biljettsystemet fungerade. Inga pappersbiljetter här inte utan man fick ut små poletter istället. Miljöpluspoäng där! Listade tillslut ut var de olika stationerna befann sig och åkte till en som såg ut att ligga närmast hotellet. 
Alldeles för hungriga förtärde vi vår första kebap och resans första katt skrämde halvt ihjäl mig. Helt klart inte rätt land för en katträdd tjej..
Lite kringirrande, "Do you need help?" frågar en man vid ett hotell "No, thanks, we are ok", vi har koll! det är ditåt (går går går) kommer fram till att det är helt fel håll, vänder men väljer tvärgatan för att slippa gå förbi redan nämnda man igen..
Hittar hotellet.
Pustar ut på hotellrummet, Äntligen!
Men efter ett tag tar vi tag i våra liv, fräschar till lite och ger oss ut på vår första upptäcksfärd efter en kartgenomgång med hotellportiern.

 
 
Första riktiga sevärdheten blev Blå moskén precis innan den stängde. Av med skorna, på med huvudsjal och så in och beundra. Så här såg den ut utifrån.
 
 
 
och här är lite tak innifrån.
 
Sen gick vi vidare, såg en hund jaga en katt (livrädd Maja igen), drack en drink och kyparen ville himskans gärna att vi skulle komma tillbaka när han slutat för hans vän var tydligen gift med en svenska och det verkade bra tyckte han.. (vi såg honom aldrig mer igen). Sen avslutade vi kvällen på en restaurang med havsutsikt (fast det var ju kolmörkt så så mycket hav såg vi då inte..) Och jag fick min tredje skrämseldos i form av två katter som klättrat upp för trädet nerifrån och som plötsligt hoppade fram bredvid mig. Jag skrek och personalen skvätte vatten på dem, ja, två gånger om så jag kan inte ens säga att en gång är ingen gång..
Jo förresten, maten var god.
 
 
Sen var det godnatt precis som det snart är här med för imorgon väntar en bra dag. En bra hel helg väntar till och med.

Kommentarer

Hanna

Härliga bilder! :)

Svar: Tack!
Maja

2012-09-30 18:03:34
URL: http://hannap.blogg.se

Kommentera här: