Bolognese på belugalinser
Här kommer ett recept som jag har velat testa länge och igår kväll blev det äntligen av. Receptet är från fantastiska mera vego.
Det här behöver man ↑ + lite till.
Jag fick ihop ungefär 7 portioner på nedanstående recept.
1 morot, 1 gul lök, 1,5dl belugalinser, 1-2 vitlöksklyftor, 500g krossade tomater, 2dl crème fraiche, 2 dl vatten, 1 grönsaksbuljongtärning, 1 tsk socker, 1 msk balsamvinäger, lite spiskummin, basilika, salt&peppar.
Fräs lök, vitlök och moroten. Tillsätt allt annat. Låt puttra i ca 25min. Mixa med stavmixer. Salta och peppra. Ät och njut.
Jag avnjöt min kvällsmåltid tillsammans med USA-valpodden, riktigt bra podcast alltså. Men det här var min sista ensammiddag på länge för senare på kvällen kom han hem som varit på kurs. Det var riktigt fint det.
Glad fredag!