Rabarberpaj med hallon & vit choklad

Igår firade vi sambons födelsedag lite i efterskott och vi bjöd på rabarberpaj med hallon och vit choklad. Receptet är ett ihopkok av flera olika då vi inte hade tillräckligt med varken rabarber eller hallon för en hel paj och så kom jag på slutet på att vi hade en halv kaka vit choklad i skafferiet som borde ätas upp. Så vi tömde påsen på förra årets rabarber, gjorde slut på asken med hallon och blev till på köpet av med den vita chokladen. Älskar när allt går åt och inget svinn.
 
 
Degen är en klassisk smulpajsdeg och innehåller
▹ 200g smör
▹ 3,5 dl mjöl
▹ 1 dl socker
▹ 1 dl havregryn
 
 
Vet inte riktigt hur mycket bär det blev i slutändan men runt 400g, så det täcker hela pajbotten och lite till ungefär.
Om du använder frysta bär, blanda i 1msk potatismjöl också tillsammans med 0,5 dl socker. I med vit choklad, jag hade ca 60g och lägg sedan på degen.
 
 
 
In i ugnen (200grader) och grädda i ca 25min.
 
 
Avnjut på en solig altan, en skvalpig brygga eller i gröngräset.
 
De här är mitt bidrag till den nya finfina utmaningen "Månadens gröna" som några personer har dragit ihop. Månadens råvara är rabarber och det fick bli något så klassiskt som en paj helt enkelt.
 

Kommentarer

Annie - lättlagat vegokäk

Så gott det verkar! Underbart! Du får gärna länka till "månadens gröna"-inlägget :)

Svar: Eller hur! Trodde att jag har länkat.. Funkar inte länken för dig? Säg till i så fall!
Maja

2016-05-09 13:41:08
URL: http://vegokak.se/

Wilda

Wow vilken god paj! Den vill jag prova. Vit choklad är en favorit.

2016-05-09 21:16:18
URL: http://reaktionista.wordpress.com

Fröken

Mumma kardemumma! Vilka härliga bilder! :-)

2016-05-09 21:36:31
URL: http://www.frokenskriver.blogg.se

Sandra

Men alltså aah, så gott! Och att få äta det utomhus <3

2016-05-10 07:43:23
URL: http://atilio.metromode.se

Isflingan

Åh vad jag är glad att du fortsätter blogga, även om du själv tycker att det inte är så ofta längre. Blir så inspirerad av din blogg, både av inredning, recept och tankesätt.
Och igår blev några bekanta bjudna på efter-träningsfika med bla denna rabarber- och hallonpaj. Och den gjorde succé med sin perfekta kombination av sött och syrligt :)

Svar: Men åh! Så himla mycket tack för din kommentar och förlåt för segt svar.Vad glad jag blir!! tack igen. <3
Maja

2016-05-23 20:59:21

Emma

Åh detta ser så fantastiskt gott ut!!

2016-08-21 10:53:10
URL: http://weusedtodance.com

Kommentera här: